28 ianuarie 2015

Supa rapida de porumb cu pui

Un preparat delicios, rapid si sanatos

Supa de pui a fost mult timp folosita ca remediu alimentar pentru cei bolnavi – si se pare ca, azi, stiinta confirma efectele ei benefice, intrucat cercetatorii au descoperit un compus cu sulf, provenit din carnea de pui, ce se elibereaza in supa la gatirea indelungata. Acest compus are proprietati antibacteriene. In reteta de fata, porumbul aduce fibre si antioxidanti.

Ingrediente:

3 lingurite de ulei de floarea-soarelui sau de rapita
1 ceapa, tocata marunt
1 lingurita de ghimbir proaspat, ras
1 catel de usturoi pisat
1/2 lingurita de curcuma macinata
4 cani (1 litru) apa clocotita
1/2 pui la cuptor sau la gratar, dezosat (oasele se pun deoparte)
2 cani (300 g) de boabe de porumb congelate sau conservate
1 lingurita de ulei de susan
2 linguri de frunze proaspete de coriandru tocat
piper negru, proaspat macinat
2 linguri de fulgi de migdale, pentru decor


Numar de portii: 4
Preparare: circa 15 minute
Gatit: circa 20 minute

Mod de preparare:

1. Incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc moderat. Caleste ceapa cateva minute, amestecand frecvent. Inglobeaza ghimbirul, usturoiul, curcuma si amesteca pana cand compozitia degaja arome.

2. Adauga apa, oasele de la pui, boabele de porumb si da in clocot. Micsorand flacara, fierbe molcom, cu un capac, timp de 15 minute.

3. Intre timp, curata si arunca pielea si grasimea vizibila de pe pui. Taie carnea in fasiute.

4. Foloseste un cleste de bucatarie pentru a indeparta oasele din supa. Adauga fasiile de pui, uleiul de susan si 2 linguri de coriandru tocat. Asezoneaza bine cu piper, apoi lasa compozitia pe foc inca 1 minut, sa se incinga.

5. Toarna supa in boluri. Presara deasupra frunze de coriandru si fulgi de migdale.

Aceasta reteta este foarte potrivita pentru a utiliza cu folos resturile de carne si oasele de la un pui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu