27 noiembrie 2014

Legume la gratar cu sos romesco

Un preparat savuros si plin de culoare, usor de realizat si foarte sanatos

Ingrediente:

1 ardei gras rosu, 1 galben si 1 verde, taiati in sferturi si curatati de seminte
1 vanata mijlocie, taiata in felii de 5 mm grosime
1 dovlecel sau zucchini mare, taiat pe lungime in felii de 3 mm grosime
ulei de masline, pentru uns
Sos romesco
1/2 cana (80 g) migdale oparite (fara pielita), prajite
1/2 cana (70 g) alune curatate de pielita, prajite
1/2 ardei iute rosu
3 catei de usturoi pisati
2 rosii mari si coapte (circa 375 g in total), curatate de coaja si tocate mare
1/4 lingurita de boia afumata
2 linguri de ulei de masline extravirgin
1 lingura de otet de vin rosu piper negru, proaspat macinat

Numar de portii: 4
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 20 minute

Mod de preparare:

1. Incinge grillul cuptorului. Pune sferturile de ardei sub grill, cu partea cu coaja in sus, si frige-le 5-10 minute, intorcandu-le ocazional, pana cand coaja e rumenita si a crapat. Dupa ce s-au racit indeajuns, descojeste-le si taie pulpa in fasii subtiri.

2. Cat timp se racesc ardeii, unge feliile de vanata si dovlecel cu putin ulei si frige-le sub grill, in transe, cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana ce sunt rumenite si fragede.

3. Pentru a prepara sosul romesco, pune migdalele si alunele intr-un blender si macina-le pana cand obtii o pudra. Adaugand ardeiul iute si usturoiul, macina-le pana la omogenizare. Inglobeaza rosiile, boiaua, uleiul, otetul si putin piper, dupa gust, si mixeaza din nou, astfel incat sa rezulte o pasta. Transfer-o intr-un bol de servit.

4. Taie feliile de vanata in jumatati. Pune vanata, dovlecelul si ardeii intr-un castron. Amesteca legumele, apoi serveste-le cu sosul romesco.

Aceasta reteta, cu legume de diferite culori, servite in stil italian cu un sos romesco, ofera o combinatie bogata in antioxidanti, adusi de usturoi, rosii, alune si migdale – la care se adauga beneficiile uleiului de masline.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu