19 decembrie 2015

Curatenie rapida in bucatarie

Stiu ca nu exista retete minune pentru indepartarea mizeriei insa poti economisi timp si energie cu aceste ponturi pentru curatarea ustensilelor din bucataria ta:

Blenderul

  • Dupa ce ai turnat continutul blendat intr-un pahar, pune vasul de la blender in chiuveta. Adauga niste apa si o picatura de detergent, ia vasul si pune-l la loc in aparat, apoi da-i drumul timp de vreo 20 de secunde. Clateste si gata!
Cuptorul cu microunde
  • Pune cateva servetele de hartie ude si porneste aparatul timp de vreo 3-5 minute. Aburul care se va ridica din servetele va inmuia murdaria intarita depusa pe pereti. Dupa ce servetelele s-au racit, sterge cu ele interiorul cuptorului.
  • Pentru a scoate mirosurile, amesteca o ceasca de apa cu o jumatate de ceasca de suc de lamaie si incalzeste timp de 3-5 minute. Apoi lasa in continuare solutia in interiorul cuptorului cu microunde timp de 5-10 minute.
Cafetiera
  • Cel mai rapid remediu este un amestec de gheata, sare si lamaie. Umple vasul pe sfert cu gheata. Taie lamaia in sferturi si stoarce-o in vas. Adauga doua linguri de sare. Roteste cu mana amestecul din vas timp de vreo doua minute si vei vedea cum se curata partea interioara. Clateste.
Tigaia din fonta
  • Daca murdaria nu poate fi usor indepartata cu o carpa moale si cu apa, freaca cratita cu cateva lingurite de sare si cu niste prosoape de hartie, apoi clateste-o. Dupa aceea, refa-i stratul de protectie, ungand-o cu putin ulei pentru gatit.
Rasnita de cafea
  • Macina un pumn mic de boabe de orez alb (negatit :), mai ales daca mai inainte ai folosit masina pentru a macina altceva decat cafea. Nu folosi acelasi aparat pentru a macina condimente uscate, deoarece mirosul unor ingrediente precum scortisoara sau busuiocul uscat sunt aproape imposibil de inlaturat ulterior.
Razatoarea
  • O pensula sau perie pentru patiserie e foarte buna pentru a inlatura si cele mai mici firimituri de alimente ramase in ochiurile mici ale razatoarei.
Cestile de portelan
  • Indeparteaza urmele de cafea care au intrat in porii cestilor de portelan frecandu-le cu o solutie formata din otet si sare in parti egale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu