12 februarie 2014

Sistemul de invatamant, asa cum il viseaza elevii

Despre nenumaratele probleme din sistemul educational au tot vorbit atat reprezentantii ministerelor, cat si profesorii si parintii nemultumiti. Acum a venit momentul sa ascultam si parerea elevilor despre cum ar trebui sa fie scoala ideala in cadrul concursului national de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition.

Participarea la concurs este gratuita si deschisa tinerilor intre 11 si 20 de ani din toata tara, iar marile premii sunt tabere de engleza in Marea Britanie, unde castigatorii vor lua contact cu sistemul de educatie britanic.

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, provoaca elevii din toata tara sa isi puna creativitatea la incercare si sa-si imagineze sistemul educational ideal.

Tema editiei a 6-a a concursului Shakespeare School Essay Competition porneste de la discursul TED al unui adolescent de 13 ani, Logan LaPlante, ce considera ca scoala ar trebui sa ne invete sa fim fericiti si sanatosi si sa incurajeze creativitatea.

Tinerii intre 11 si 20 de ani, buni cunoscatori ai limbii engleze, sunt invitati sa scrie un text de 200 sau 250 de cuvinte despre un sistem educational ideal. Ei pot inscrie eseul online pe pagina concursului pana pe 31 martie. Concursul este organizat pe doua categorii de varsta, 11-14 ani si 15-20 de ani, iar dupa selectia celor mai bune eseuri au loc interviuri cu finalistii.

Autorii celor mai originale eseuri vor fi premiati cu aparate foto, mp3 playere, cursuri de engleza, taxe de examene Cambridge, carti si multe suprize. Toti cei care se inscriu primesc o diploma de participare.
Marii castigatori vor petrece doua saptamani in Marea Britanie, unde vor experimenta sistemul englez de invatamant, intr-un campus de top, la Clifton College sau University College London.

Profesorii sunt, de asemenea, premiati: profesorul cu cei mai multi elevi inscrisi merge gratuit ca insotitor de grup intr-o tabara de engleza din Marea Britanie, iar profesorii cu minim 10 elevi inscrisi primesc un Certificat de Merit pentru indrumarea oferita.

Detalii despre teme si inscrierea in concurs se gasesc pe site-ul www.shakespeare-school.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu