25 noiembrie 2013

Nasturel, o noua poveste cu suflet de la Editura Cartea Copiilor

Intr-un timp in care uitam din ce in ce mai mult de cat de putin avem nevoie pentru a fi fericiti, Nasturel le vorbeste celor mici si mari despre importanta curajului, a sperantei si puterea prieteniei.

Nasturel era un ursulet de plus care traia pe un raft din raionul de jucarii dintr-un mare magazin. Tare mult ar fi vrut  sa aiba un prieten care sa-l ia acasa si sa aiba grija de el. Intr-o dimineata frumoasa, in dreptul raftului de jucarii se opri o fetita care se uita fix in ochii lui luminosi si ii zambi larg.

Povestea se tese frumos in ilustratii si personaje calde, prezentand o dorinta pe care orice copil o are sadita in interior - aceea de a-si face prieteni. Totodata povestea ofera si invataturi sanatoase strecurate printre intamplarile din carte. Cei mici vor afla impreuna cu Nasturel ca, indiferent de cum arati si de cum esti imbracat, poti fi iubit si pretuit daca oferi la randu-ti dragoste. Vor realiza ca nu poti avea orice vrei, exact atunci cand iti doresti. Iar daca tot iti doresti cu adevarat un lucru, valoros pentru tine, poti incerca sa il obtii prin propriile puteri.


Autorul cartii, Don Freeman are in spate o experienta indelungata in domeniul artei, ca pictor, ilustrator, autor de carti de povesti si grafician.  Dintre cele peste 20 de carti pentru copii publicate, Don Freeman a cucerit definitiv publicul mic si mare cu povestea lui Nasturel (Corduroy). Povestea a figurat in Top 100 Carti recomandate de invatatori si educatori (SUA), iar din 2012 se numara printre Cele mai bune 100 de carti ilustrate, clasament realizat de School Library Journal (SUA).
 

"Simplitatea este esenta unei povesti pentru copii, iar nu simplismul, cum se crede uneori" spunea Don Freeman. "Fiecare pagina trebuie sa fie vie. Trebuie sa existe mereu un element de suspans care sa te faca sa dai pagina, ca sa vezi ce se-ntampla.”

Citeste si alte articole similare:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu