22 mai 2013

Pandispan de lamaie cu capsuni

Pandispanul reprezinta desertul ideal pentru cei care lupta cu colesterolul. Preparat doar din albusuri, nu are nevoie de grasimi. Culorile vii ale sosului de fructe fac ca aceasta prajitura sa poata fi servita la ocazii festive.

Ingrediente

Pentru sosul de fructe:
500 g capsuni congelate, decongelate in prealabil
125 ml suc de portocale

Pentru pandispan:
12 albusuri la temperatura camerei
1 lingurita sare de lamaie
250 g zahar pudra
3 lamai, coaja rasa
1 lingurita esenta de vanilie
140 g faina

Mod de preparare

Se amesteca sucul de portocale si capsunile intr-un castron mare. Se acopera si se dau la rece.

Se incinge cuptorul la 160ºC. Intr-un castron mare se bat albusurile si sarea de lamaie cu un mixer pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si se mixeaza incontinuu pana cand se intareste. Se incorporeaza coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Se adauga faina peste amestecul cu albusuri, cate un sfert din cantitate odata si se amesteca usor pana se incorporeaza. Se toarna compozitia intr-o tava de cozonac de 25 cm lungime, neunsa. Se coace aproximativ 50 de minute sau pana cand prajitura se simte elastica la atingere.

Se rastoarna prajitura cu tot cu tava pe un suport si se lasa sa se raceasca. Apoi se introduce o spatula intre prajitura si peretii formei de copt si se asaza prajitura pe un platou. Se serveste cu sosul de capsuni.

Sfat

• Se poate prepara sosul si din alte fructe de padure, de ex. zmeura sau afine.

• Se adauga 5 linguri de fulgi de ciocolata sau ciocolata rasa. Va bucurati de aroma de ciocolata si de continut mai mic de grasimi decat in prajitura de ciocolata.

De ce este sanatos?

• Cand simtiti nevoia sa mancati ceva dulce, un pandispan este alegerea perfecta. Are un continut redus de sodiu si nu are grasimi sau colesterol; singurul sau defect este adaosul de zahar. Totusi, fiindca se serveste cu sos de fructe si nu este pudrat cu zahar, este un desert foarte sanatos.

Cititi si alte articole similare:

2 comentarii:

  1. Super tare articolul! Mi-a placut foarte mult! Multumesc

    http://www.autostil.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi,

    Nice Blog.
    "Lemon Sponge Cake with Strawberry" Awesome Recipe Ever
    Thanks For sharing with us.
    Thank You once again.

    RăspundețiȘtergere