9 mai 2013

Oraselul Copiilor Bucuresti

In aceasta mini-vacanta de sarbatori ne-am propus sa bifam in programul cu cel mic si o vizita in Oraselul Copiilor, ceea ce s-a si intamplat. Inarmati cu multa curiozitate (feedback-ul din partea prietenilor care deja fusesera acolo fiind mai mult decat pozitiv) am vrut sa vad cu ochii mei cum s-a modificat santierul pe care il descoperisem cu oroare toamna trecuta acolo. Si nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca in locul molozului de acum cateva luni a rasarit un zid de cetate, cu turnuri si turnulete, cu spadasini din bronz care te intampina de la poarta, cu mici opere de arta ce iti atrag imediat privirile de la primul pas facut in interior. Foarte frumos! Asa da, domnule! Cu ochii mari si emotia fiului meu crescand in intensitate cu fiecare secunda am pasit increzatoare alaturi de el sa descoperim ce mai ascunde aceasta frumoasa oaza de copilarie.

Sloganul "Avem de toate pentru toti!" se potriveste perfect! Copiii de toate varstele (dar de ce sa nu recunosc ca si noi parintii) pot gasi pentru gustul si nevoile fiecaruia cate o distractie: fie un trenulet cu personaje din desene animate pentru pici, fie un montagne russe spectaculos pentru pustii mai mari, fie nelipsita casa a groazei, fie un carusel linistitor, si exemplele pot continua. Din cate am vazut preturile sunt destul de aliniate, adica majoritatea distractiilor costa circa 5 lei / persoana.

Pe langa butaforia specifica unui parc de distractii, cei mici se pot juca si in locurile de joaca special amenajate pentru ei, sau pot manca o clatita sau un porumb fiert, sau se pot plimba cu trenuletul care face circuitul parcului care, momentan, este gratuit. Deci, sa tot pierzi jumatate de zi pe acolo fara sa te uiti la ceas.


Ce m-a surprins cel mai placut a fost sa il vad pe primarul Piedone plimbandu-se cu scuterul printre alei si dand directive angajatilor. Curiozitatea m-a impins sa intreb o doamna care lucreaza acolo daca prezenta lui e ceva normal sau e o pura intamplare. Se pare ca domnul primar are o grija aparte de acest loc si vine foarte des sa vada cum merg lucrurile. Ei bine, domnule Piedone desi nu locuiesc la dvs. in sector va pot spune ca aveti o bila alba si pentru atitudine si pentru proiectul minunat pe care l-ati dus la bun sfarsit.

Daca nu vreti sa mergeti in Oraselul Copiilor musai pentru locurile de joaca, puteti, de asemenea, sa faceti plaja in locul special (si chiar dragut!) amenajat intr-o zona mai retrasa a parcului.

Astept si parerile / experientele voastre, ale celor ce ati fost deja acolo dar si ale celor ce vor merge.


Sursa foto: pagina de Facebook a Oraselului Copiilor

Citeste si alte articole similare:

Un comentariu:

  1. da. intr-adevar un parc minunat! sper ca oamenii sa aiba grija de el, deoarece de data asta autoritatile chiar au facut treaba! si eu vin in parc cu bebe-ul, desi nu stau in sectorul 4. e minunat cum poti sa uiti de problemele cotidiene, banii si altele, cand ai ocazia sa te poti relaxa intr-un spatiu public bine ingrijit! sper ca mai multe parcuri sa fie intretinute asa, pastrandu-se specificul lor (unele au farmecul lor cu vegetatia veche-salbatica). In alta ordine de idei, mi se pare penibil sa lucrezi la Parcul Moghioros un an jumatate, macar de ar face ceva cu gust!

    RăspundețiȘtergere