20 mai 2013

Calatoriile ideale pentru adolescenti

Calatoriile pot fi experiente care sa schimbe total parcursul vietii unui tanar la inceput de drum, cand abia isi stabileste prioritatile si aspiratiile. In pofida acestui fapt cunoscut, adolescentii pleaca destul de rar singuri in calatorii si nu li se ofera sansa sa interactioneze cu tineri din culturi diferite si sa-si deschida perspectivele.

Programele de vara ce constau in tabere de limba engleza in Marea Britanie vin in intampinarea atat a dorintelor copiilor si tinerilor care vor experiente extraordinare, cat si a dorintelor parintilor grijulii, preocupati de siguranta si de confort.

Shakespeare School organizeaza in fiecare an tabere de engleza la Harrow House International College, colegiu renumit din Marea Britanie, primind mereu atat aprecierile copiilor si tinerilor, cat si ale parintilor. Timp de doua saptamani, participantii invata engleza „la ea acasa”, intocmai ca studentii britanici, in cadrul unor cursuri cu profesori nativi, alaturi de copii si tineri din toata lumea si viziteaza cele mai importante atractii din Marea Britanie.

Programul taberelor de limba engleza include zilnic ore de limba engleza, interactive si amuzante, iar participantii iau contact cu un nou mod de a invata. Ei capata curaj si naturalete in conversatie, comunicand aproape tot timpul doar in engleza. Limbile straine se invata prin exercitiu, iar in doua saptamani participantii isi imbogatesc vocabularul si pronuntia si se intorc cu un veritabil accent englezesc.Campusul este dotat cu terenuri de minigolf, inot, tenis, fotbal, sali de aerobic, astfel incat copiii si tinerii vor avea parte de multa miscare. Din tabere nu lipseste distractia: petreceri, disco, karaoke, show de talente sau seri internationale pline de concursuri. Pe langa activitatile din campus, participantii vor vizita atractii din apropiere, dar vor avea parte si de excursii de o zi si de jumatate de zi, la alegere, in orase ca Bath, Oxford sau Portsmouth.

Experienta intr-o tabara internationala le da copiilor si tinerilor foarte multa incredere si curaj. Structura orelor de engleza, faptul ca sunt inconjurati de colegi din toata lumea cu care interactioneaza si se imprietenesc, contactul cu stilul de viata britanic sunt cateva dintre elementele unei transformari extraordinare. „Ai crede ca nu se schimba foarte multe in doua saptamani, dar m-am intors din tabara mult mai responsabil si mai matur”, a marturisit Bogdan la intoarcere.


Parintii sunt de asemenea foarte incantati de program, asa cum povesteste Mirela Horumba, mama Teodorei: „Experienta a fost minunata, iar activitatile si intalnirile cu copiii din toata lumea i-au dat fiicei mele un nou imbold, o sansa sa vada lucrurile diferit. Feedback-ul ei cand s-a intors a fost: WOW!.”

Harrow House International College este un colegiu de top din Marea Britanie cu peste 40 de ani de experienta si recunoscut pentru calitatea cursurilor oferite. Colegiul are o pozitie geografica deosebita, fiind situat la malul marii, in statiunea Swanage. Tabara de la Harrow House International College  se va desfasura in perioada 27 iulie - 10 august 2013 si primeste participanti cu varsta intre 9 si 14 ani.

Mai multe detalii despre program si inscrieri se gasesc pe site-ul www.shakespeare-school.ro, sectiunea Tabere engleza, sau la telefon 021 230 20 06, 0755 132 228
sau pe e-mail info@shakespeare-school.ro.

Citeste si alte articole similare:

Un comentariu:

  1. Wow! Super tare! Ce aș ami merge și eu în călătorii, și mai ales cu colegii sau copii de vârsta mea... să revin cu picioarele pe pământ: dau teză la mate!!!
    Îmi plac țările străine!

    RăspundețiȘtergere