9 ianuarie 2013

Puterea cuvintelor… dorite

Pe la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut am incetat sa mai scriu. A fost modul meu de a pune punct lui 2012. Nu-l mai voiam in viata mea. Nu ca ar fi fost rau sau bun, dar, pe undeva, ma dezamagise/dezamagisem. Aveam pretentii mai mari de la mine, mi-am spus eu.


Pentru intampinarea noului an, un prieten a venit cu ideea de a ne exprima in scris cateva tinte/dorinte (puteam alege oricare din aceste variante si chiar sa le amestecam) pe care sa le inchidem intr-o cutie. Iar aceasta cutie a Pandorei ar urma sa fie deschisa la finele lui 2013. Nu intru in mai multe amanunte ale acestui “joc”, pentru ca fiecare grup de prieteni are propriile reguli. Important e ceea ce am simtit vis-à-vis de asta.

In primul rand, ne limitasem la un numar fix de dorinte/tinte, care la inceput mi s-a parut satisfacator. Insa, cand m-am apucat sa le astern, am constatat ca am mult mai multe. (Cred ca de aceea e asa greu sa te intalnesti cu pestisorul ala de aur care-ti cere trei dorinte) Asa ca a trebuit sa-mi cern foarte bine prin suflet si minte.

O alta problema am intampinat cand a fost vorba de a-mi exprima efectiv fiecare dorinta in parte. Sa zicem ca o “spui” clar si ea se indeplineste, dar niciodata nu vei stii daca consecintele ce decurg din indeplinirea ei vor fi ceea ce vrei sa fie.

Si mi-am amintit ceva: un amic mi-a spus ca atunci cand esti la volan este mult mai bine sa privesti inainte, spre o tinta mai indepartata decat fix la ce e in fata ta. Poti sa observi mult mai multe din ceea ce se intampla in drumul tau si astfel sa fii pe faza in cazul unui eveniment neplacut. La fel si cand esti la stop. Vezi mai repede cand se schimba culoarea semaforului daca nu te uiti fix la el. M-am gandit ca pe undeva asa e si cu dorintele. Trebuie sa privesti mai departe de ele, la ceea ce ti-ar putea aduce cu adevarat, la ce ar putea decurge de acolo. Exista intotdeauna multe variante.

In acest context mi s-a parut deci complicat sa-mi exprim “pas cu pas” dorintele/tintele. Si ca sa nu ma supar nici pe mine, ca fiinta rationala ce sunt, cu liber arbitru, dar nici soarta, am decis sa adopt o alta strategie: fiecare dorinta/tinta a devenit un singur cuvant. In rest, am zis sa las universul sa conspire in jurul lui. Univers din care bineinteles vor face parte si alegerile mele pe parcursul drumului.

Pentru mine, unele cuvinte asternute isi arata deja puterea. Ramane doar sa le ghidez spre ceea ce-mi doresc sa fie pentru mine 2013.

Nu vreau insa sa-l consider un prag definitoriu. Putem sa alegem chiar si asta. Importante sunt proiectiile de acum spre viitor. Sa incercam sa privim cat mai departe…

Autor: Ada Bucur – antrenorul tau pentru o viata sanatoasa (www.fiiok.ro)

Cititi si alte articole similare:

2 comentarii:

  1. bine ai revenit1 chiar ma intrebam de ce nu mai apar postari...sa ti se indeplineasca dorintele

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mariana - Si eu iti doresc sa ai un An Nou minunat :)! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere