15 ianuarie 2013

E de bine!

Inconjurata cum sunt de o multime de prieteni, aud in stanga si-n dreapta ca multi si-au propus sa-si gaseasca perechea, sa se indragosteasca, sa aiba o relatie, sau fie, sa-i spuna fiecare cum vrea. De fapt, agitati de problema nu par a fi doar cei care sunt singuri, ci si ceilalti – unii isi exprima nemultumirile si cauta o rezolvare; altii, aflati in cupluri solide, vor sa-si reconfirme dragostea prin tot felul de gesturi – de la certuri si impacari, pana la casatorie si copii. Toti vor sa dea naibii tot, si sa o ia de la capat. Cu dragoste. M-am intrebat: ori sunt eu prea conectata la problemele astea pentru ca am iesit mai mult in lume in ultima vreme, ori chiar se intampla ceva mai mult ca altadata. Nu stiu – n-am rabdare sa citesc zodiace sau sa fac un research serios ca sa extrag procente de crestere a dorintei si aspiratiilor de fericire in cuplu.
Dar e de bine. Astea sunt energii pozitive. Discutiile despre criza, preturi, somaj au ramas cumva mai in spate, iar cele despre dragoste, parteneri, sex, aventuri au prioritate.

Nimeni nu prea stie in ce se baga la inceput. Relatiile dintre oameni, si ma refer la cele de aceasta natura, sunt chestiuni complicate, dar farmecul lor ne zapaceste. Ce sa crezi si ce sa nu crezi din ce-ti spune cineva? Ce credit sa oferi, si ce tampenii sa baigui si tu? Cum sa faci sa pastrezi avantajul, sa nu fii tu cel ranit la un eventual meci cu KO? Poti sa controlezi situatia?
Poti sa treci cu vederea ce nu-ti place si sa mergi mai departe pentru ceea ce-ti place? Se va transforma urmatoarea intalnire intr-o relatie sau dimineata urmatoare te vei speria si vei fugi?

Suntem stapaniti de sentimente, instincte si ratiune. Procentele difera de la unul la altul. Gandeste-te ca le pui intr-un malaxor cu cele ale altei persoane – atractia! Energia ce se degaja este uriasa. Te poate face muci. Dar te poate face si cel mai fericit om din lume. E pe termen limitat. Dupa aceea se asterne linistea – iti lingi ranile ca dupa boala, sau te scalzi intr-o confortabila afectiune.

“Viata este ceea ce se intampla in timp ce tu iti faci alte planuri. Cand mi-am spus ca m-am vindecat, ca totul a trecut, ca nu imi mai pasa, ca pot trai singur, ca n-am nevoie de nimeni, atunci s-a intamplat din nou”  Poate ca asa e, poate ca atunci cand nu il mai vedem nicaieri pe “celalalt” el reapare, dar poate ca vine si cand ne dorim foarte mult. Sau poate ne dorim cand nu ne mai dorim, dar dorintele sunt acolo pentru ca suntem iar pregatiti sa dam naibii tot si sa o luam de la capat!


Autor: Ada Bucur – antrenorul tau pentru o viata sanatoasa (www.fiiok.ro)

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu