8 noiembrie 2012

Muza.Muzica.Muzeu

Asociaţia De dragul artei lansează un traseu educativ destinat mai micilor si mai marilor vizitatori, drept urmare a desfasurarii proiectului Muză.Muzică.Muzeu in cadrul Muzeului George Enescu din Bucuresti.

Traseul muzeal va fi prezentat si accesat la casieria Muzeului sub forma unui pliant care propune o vizita interactiva pentru copiii mici insotiti de adulti. Acesta va contine informatii si tipuri de activitati care pot fi realizate in timpul vizitei, si a fost initiat drept urmare fireasca a derularii celor mai bine de 6 luni de la inceputul proiectului Muză.Muzică.Muzeu. In tot acest timp, au luat parte la programe peste 350 copii si peste 200 parinti, educatori, dar si specialisti care au evaluat proiectul in permanenta. Drept garantare a calitatii proiectului, sub aprecierea constanta a modului de satisfactie a copiilor, educatorilor si parintilor, traseul lansat reprezinta un exemplu de buna practica si pentru alte muzee din tara, bazandu-se pe doua prioritati de abordare: senzorialitatea si miscarea drept principalele caracteristici. La aceasta varsta, perceperea, cunoasterea si intelegerea lumii pornesc si au nevoie de stimularea cat mai multor simturi, intr-o maniera cat mai aplicata si accesibila. Dosarul pedagogic, traseele educative si filmarile programelor realizate de Asociatia De dragul artei vor ramane la sediul muzeului de pe Calea Victoriei si vor constitui un model usor de replicat in alte contexte, la indemana tuturor celor interesati de domeniu.

Finanţarea nerambursabila, oferita de Administratia Fondului Cultural National, permite continuarea  proiectului Muză. Muzică. Muzeu. Astfel, Asociatia intentioneaza crearea de noi programe in parteneriat cu Muzeul George Enescu, dar si cu alte muzee din Bucuresti, care au ca scop valorificarea patrimoniului institutiilor respective si educarea publicului tanar.

Raluca Bem Neamu, coordonatoarea proiectului, declara: "Proiectul Muză. Muzică. Muzeu. a dezvaluit un aspect pe care doar il intuiam, acela ca parintii copiilor mici din Bucuresti au o disponibilitate de timp si joaca nesperat. Numarul de programe oferite prin proiect a fost insuficient pentru avalansa de solicitari iar fuga dupa un loc a devenit fapt cotidian. Programele au fost apreciate pentru interactiune, pentru faptul ca fac apel la muzica live cantata de un instrumentist si pentru faptul ca cei mici pot explora instrumente muzicale sau se pot misca nestingheriti pe muzica buna si antrenanta. A fost o bucurie acest proiect, atat pentru echipa, cat si pentru publicul mare si mic!".

Despre coordonatorul proiectului:
Asociaţia De dragul artei isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale a copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie, prin diverse activitati de improvizatie artistica.

Partener principal:

Muzeul Naţional "George Enescu"
se afla in Palatul Cantacuzino situat pe Calea Victoriei nr. 141. Expozitia permanenta dedicata marelui muzician – compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor – se desfasoara in doar cateva sali de la parterul somptuosului Palat si in casa memoriala din spatele palatului, incercand sa refaca traseul vietii compozitorului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu