13 august 2012

Fiecare om care vine in viata ta te face mai bogat

Am vazut-o stralucind din nou. Nu a stiut sa-mi spuna daca e indragostita sau nu, dar a ajuns la acea stare in care a realizat ca fiecare dintre oamenii pe care i-a cunoscut si ii cunoaste i-au adus si ii aduc ceva in plus. Sentimente si trairi noi. Povesti noi. Le asculta altfel acum. O parte din amintirile lor devin amintirile ei. Oamenii noi pot insemna si bucurii si dezamagiri. Dar acum stie ce si cum trebuie sa aleaga. Ca sa fie mai bogata.

In viata fiecaruia dintre noi se perinda o multime de oameni. Unii sunt efemeri, dar lasa amprente serioase, altii nu ne lasa nimic indiferent cat timp ne insotesc. Sau asa avem impresia. Dar, de obicei, e exact pe dos.

Altii vin si pleaca. Altii revin. Unii sunt ai nostri si noi ai lor. Crestem alaturi si ne formam unii pe altii inconstient. Unul stie sa cante, altul sa danseze. Unuia ii ascultam muzica, de celalalt ne lipim pentru un dans. Altul stie sa alerge si incercam sa respiram viata in ritmul lui. Uneori reusim, alteori nu. Dar chiar daca plecam de acolo, de langa ei (sau ei de langa noi), daca decidem intr-o zi asta, sau daca viata asa vrea, plecam deja mai bogati. Stim ceva mai mult si despre muzica si despre dans si despre alergare. Sau dintr-o alta perspectiva. Unul se pricepe la filme, altul stie sa puna viata in poezie, altul sa faca afaceri, altul sa ne psihanalizeze. Unii sunt rai pentru noi, altii sunt buni. Cu timpul invatam sa ii pastram pe aceia din urma. Suntem suma experientelor noastre si a oamenilor pe care i-am intalnit si alaturi de care le-am trait. Suntem suma iubirilor si a dezamagirilor. Ale noastre si ale lor. Asa am devenit ceea ce suntem.

Prietena mea a realizat toate acestea atunci cand si-a cunoscut noul iubit. Dupa cateva intalniri a simtit cum in viata ei se “adauga valoare”. Si tot atunci a inceput sa realizeze si valoarea tuturor celor pe care i-a lasat in urma. Era imprimata in sufletul si in mintea ei. A analizat tot potentialul pe care l-a adunat. S-a simtit mai inteleapta si mai rabdatoare. Mai pregatita sa construiasca mai departe.

Dupa intalnirea cu ea m-am gandit si eu la oamenii importanti din viata mea. La suma calitatilor si defectelor mele. Am si bune si rele, la fel ca oamenii pe care i-am cunoscut. Nu sunt perfecta, dar sunt foarte bogata :). Ca voi toti!


Autor: Ada Bucur – antrenorul tau pentru o viata sanatoasa (www.fiiok.ro)

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu