8 august 2012

Bicarbonatul de sodiu si igiena bebelusului

Iata cateva remedii casnice, idei simple pentru tinerele mamici. Bicarbonatul reprezinta o solutie la indemana pentru multe probleme curente legate de igiena bebelusului.

Igienizarea biberoanelor
 
Iata un sfat grozav pentru cei care au devenit de curand parinti. Pe timpul noptii, puneti biberoanele, tetinele, capacelele si periile intr-un vas plin cu apa fierbinte si jumatate de cutie de bicarbonat de sodiu. Inainte de a le folosi, clatiti-le si uscati-le foarte bine. De asemenea, biberoanele pot fi fierte 3 minute intr-o oala plina cu apa in care s-au adaugat 3 linguri de bicarbonat.

Combaterea iritatiilor provocate de scutece

Puteti calma rapid o iritatie a pielii bebelusului adaugand doua lingurite de bicarbonat de sodiu in apa calda (nu fierbinte) in care-l imbaiati. Totusi, daca dupa cateva astfel de bai iritatia persista sau se agraveaza, consultati un pediatru.

Inlaturarea cojitelor pielii capului

Cojitele ce apar pe pielea capului, intalnite la bebelusi in mod frecvent, sunt inofensive. Un tratament vechi, dar eficient, consta in aplicarea unei paste preparate din 3 linguri de bicarbonat de sodiu si 1 lingura de apa. Masati scalpul copilului cu aceasta pasta, cu aproximativ o ora inainte de culcare, si spalati-l a doua zi dimineata, fara a folosi sampon. S-ar putea sa fie nevoie de mai multe aplicari, in nopti consecutive, inainte de a se observa efectele benefice.

Atentie! - articolul are titlu pur informativ si e indicat sa intrebati medicul pediatru inainte de a aplica oricare din metodele prezentate.

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu