21 mai 2012

Da-i sansa copilului tau sa castige o medalie... in alergare!

Duminica, 20 mai, am urmarit o transmisiune live pe internet a maratonului de la Copenhaga. Fratele meu participa la aceasta cursa, dar nu despre cei care au alergat 42 km vreau sa vorbesc, pentru ca va scrie oricum despre cum a fost acolo chiar el. Ceea ce m-a impresionat au fost insa imaginile din cursa ce s-a desfasurat cu o zi inainte – Cursa Copiilor.

O multime de pusti si pustoaice mai mari si mai mici, imbracati ca adevarati sportivi de performanta, s-au aliniat la start si, pentru un kilometru, au dat sufletul din ei pentru a ajunge la finish si a-si cuceri medalia. Fetisoare zambitoare, altele incruntate, altele concentrate… Copii care nu vor ajunge obezi, macar pentru faptul ca parintii lor inceraca sa-i faca sa inteleaga, ducandu-i la astfel de manifestari, cat de importanta e miscarea, dar si competitia... cu ei si limitele lor. Copii care au fost fericiti sa primeasca o medalie pentru efortul lor extraordinar! Pentru ca in acea zi s-a simtit (si a fost) fiecare un erou!

Unii poate veti citi aceste randuri si veti spune: “Da, sigur, dar asta se intampla in Danemarca!” Nu, un astfel de lucru se intampla si in Romania! Nu trebuie sa ne ducem copiii in alte tari pentru a le da o astfel de lectie utila! Prima cursa din acest an se va desfasura in data de 3 iunie, in capitala, cu ocazia organizarii Semimaratonului International Bucuresti. Fa-ti rezervare in acea duminica pentru o cursa alaturi de copilul tau. Merita!

Zilele trecute o stire aparea in toate jurnalele de stiri si in toate publicatiile: “Jumatate dintre romani sunt obezi, iar numarul copiilor de la noi din tara care au devenit obezi, elevi din invatamantul primar, s-a dublat in ultimii opt ani”. Cum de am devenit asa? De ce majoritatii dintre noi ne este greu sa ne mai miscam si de ce copiii nostri urasc sportul? Mai putem schimba asta macar pentru ei? Haideti sa vedem pe 3 iunie.

Cu ocazia acestui articol tin sa-mi felicit nepotica de 7 ani, pe Maria, pentru medalia pe care a castigat-o alergand in cursa de la Copenhaga. La multe medalii Maria!

Autor: Ada Bucur – antrenorul tau pentru o viata sanatoasa (www.fiiok.ro)

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu