28 aprilie 2012

Spectacol premiera la Teatrul Ion Creanga: Carolina si poneiul

Daca nu plecati din Bucuresti week-end-ul acesta, tinand cont ca toata lumea si-a luat o prelungita vacanta de 1 Mai, puteti merge, in familie, sa vedeti noua premiera a Teatrului Ion Creanga: "Carolina si poneiul" de Laurentiu Budau cu adaptare scenica de Cornel Todea.

Despre ce este vorba in piesa?

O poveste cu o mama, un tata si un copil, o poveste in care parintii, atat de absorbiti de nenumaratele obligatii ale zilei de azi, si de nenumaratele nelinisti, privind ziua de maine, nu mai gasesc energia si timpul sa arate copilului lor dragostea pe care i-o poarta; si asta este o poveste, din pacate, prea des intalnita.
Am sperat ca, punand in discutie intamplarile Carolinei, vom convinge parintii de nevoia imperioasa pe care o au copiii sa simta dragostea parintilor, prin gesturi zilnice de afectiune, de tandrete. Gesturi la fel de necesare ca hrana, imbracamintea, educatia.
declara regizorul Cornel Todea.

Cu siguranta, dupa ce facem cunostinta cu familia Carolinei, ar trebui sa ne dam, inca o data, seama de importanta unor lucruri care, acum, ni se pot parea banale: discutiile cu cei mici, plimbarile alaturi de intreaga familie, jocurile, cititul, etc. 


Piesa a castigat, in anul 2010, la editia a IV-a a Concursului de Dramaturgie pentru Copii "100, 1.000, un milion de povesti", premiul I si sansa de a fi inclusa in repertoriul teatrului. Din distributie fac parte: Ionut Ciocia, Ioana Ginghina, Anca Zamfirescu, Liliana Donici, Ionut Antonie, Marius Nanau, Gabriel Coveseanu, Cristian Boeriu, Eduard Petru Jighirgiu. Regia artistica: Cornel Todea. Scenografia: Viaceslav Vutcariov. Muzica originala: Eduard Petru Jighirgiu. Miscarea scenica: Pastorel Ionescu. Decorul este realizat de Multimedia Film.

Speram ca micii spectatori si parintii lor, deopotriva, sa iubeasca noua poveste a Teatrului Ion Creanga, o poveste care vorbeste despre familie, prietenie si solidaritate.

Piesa este recomandata copiilor cu varsta peste 8 ani.

Sursa text si poze: site-ul Teatrului Ion Creanga

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu