27 aprilie 2012

Programul "Arata ca si tie iti pasa!"

Centrul Kinetobebe a desfasurat in data de 3.04.2012, la ora 11:15, programul numit "Scoala  altfel" mai precis activitatea "Kinetoterapia copilului cu Sindromul Down".

Aceasta activitate este cuprinsa in programul "Arata ca si tie iti pasa!" si este implementata in perioada aprilie 2012 – martie 2013 in gradinite, scoli si licee din Bucuresti (Colegiul National "I.L. Caragiale", Gradinita nr. 7, sector 2, Liceul Waldorf, sector 2, lista ramane deschisa).

Programul "Arata ca si tie iti pasa!" consta in informarea si sensibilizarea elevilor cu privire la semenii lor care sunt diferiti, dar care printr-un efort sustinut isi pot depasi limitele, devenind un exemplu prin faptul ca sunt inzestrati cu calitati in ciuda obstacolelor cu care se confrunta si a prejudecatilor societatii.

Partenerii in program sunt: Asociatia Angels Down, Centrul Kinetobebe, I.O.M.C. "Alfred Rusescu", Colegiul I.L. Caragiale si au colaborat pentru sensibilizarea tinerilor cu referire la copiii cu Sindrom Down.

In cadrul Centrului Kinetobebe s-au prezentat 25 de elevi din clasa a XI-a si patru copii cu Sindrom Down cu varste cuprinse intre 2-7 ani.
Kinetoterapeutii Centrului Kinetobebe au desfasurat ore demonstrative de kinetoterapie cu copiii cu Sindrom Down si au explicat elevilor participanti particularitatile copiilor cu Sindrom Down, obiectivele si scopul programului de kinetoterapie.

Lectia deschisa s-a incheiat cu o mica serie de intrebari si raspunsuri coordonata de voluntarii de la Asociatia Angels Down si kinetoterapeutul principal al Centrului Kinetobebe, Ion Constantin Felician.
Prin aceasta activitate Centrul Kinetobebe sprijina activitatea de voluntariat si initiative educative atat ale Asociatie Angels Down, cat si ale altor parteneri de acest fel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu