27 aprilie 2012

Mancarea romanului pe timp de criza

Este clar ca noua criza economica afecteaza pe fiecare din noi, sub diverse forme. Un efect se resimte si in alimentatie, caci familiile au fost nevoite sa-si restranga drastic cheltuielile de zi cu zi si sa renunte la sortimentele mai putin importante in favoarea strictului necesar.

Conform unor studii recente se pare ca alimentele cum sunt cartofii, pestele si alte produse de stricta necesitate s-au vandut mai bine, in timp ce carnea, branza si zaharul s-au vandut mai putin. Toate acestea reflecta un comportament specific oamenilor stramtorati financiar, cum au fost majoritatea romanilor in anii de criza.

Indiferent ca vorbim de produse alimentare de cea mai buna calitate, sau de marfuri de o calitate indoielnica, este clar ca mancarea din magazinele romanesti este scumpa. Unii romani apeleaza si la alte variante, folosindu-se de sistemul de cumparaturi in rate practicat de hipermarketuri. Oamenii nu se gandesc ca isi iau un pui sau o haina in rate, in conditiile in care nu au destui bani in buzunar. In plus, aproape toate magazinele adauga sistemului de plata reduceri de zeci de procente, astfel ca puteti cumpara aproape orice la preturi mici.
Exista din fericire chiar in plina criza economica si mijloace prin care putem sa ne procuram alimente sanatoase fara a cheltui suplimentar ba chiar dimpotriva facand si ceva economii. De fapt e de ajuns sa renuntam la anumite obiceiuri ale noastre cu care ne mai rasfatam din cand in cand pentru a identifica sume de bani foarte necesare atunci cand vom merge la piata pentru cumparaturi.

Foarte binevenite pentru aceste momente cand cu totii ne simtim mai saraci s-au dovedit si marile supermarketuri care ofera multe produse la preturi imbatabile de aici fiind foarte recomandat sa ne procuram zaharul, uleiul, cafeaua, orezul etc. deoarece acestea tin si mai multa vreme in camara cu alimente si ne ajuta sa facem si importante economii in fiecare luna.
Renuntand la sucurile oferite pe piata ne vom face un dublu serviciu economisind niste bani si oferind organismului o mica pauza el nemaifiind nevoit sa proceseze si niste bauturi "racoritoare" care il suprasolicita inutil. Consumul de apa proaspata din belsug este intr-adevar necesar si puteti sa va faceti provizii saptamanal cu apa de la unul din izvoarele aflate in localitatea dumneavoastra.

Criza economica poate avea si niste efecte benefice pentru multi dintre noi intrucat ne va obliga sa fim ceva mai creativi in bucatarie si astfel vom putea descoperi retete convenabile si minunate despre care nu am mai auzit niciodata in viata noastra. Exista astfel multe salate de sezon care mai de care mai gustoase si sanatoase, ouale pot fi gatite in nenumarate feluri, putem face si sucuri naturale ieftine acasa, si gemuri sau dulceturi irezistibile, cat despre supe sau tocanite aici posibilitatile sunt atat de diverse incat nici sa nu mai resimtim lipsa banilor macar din punct de vedere al alimentatiei noastre zilnice.

Folositi-va deci imaginatia, renuntati la acele alimente sau servicii de care nu aveti neaparat nevoie si bucurati-va de viata chiar si in plina criza.

Surse: www.adevarul.ro
www.coolinaria.ro
www.incont.ro

Poza: www.ziuaveche.ro

Autor: Ioana Grigore 
 
Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu