17 aprilie 2012

De ce nu slabesc daca fac sport?

Multi dintre cei care s-au apucat de sport acum, odata cu venirea primaverii, in ideea de a da jos rapid cateva kilograme, sunt dezamagiti.

Am prieteni care au venit si mi-au spus pe un ton de repros, cunoscandu-ma ca o "maniaca" a alergarilor in parc si a sfaturilor in acest sens, ca de cand s-au apucat sa faca miscare (asta insemnand doua saptamani – o luna) nu numai ca nu au slabit un gram, dar chiar s-au ingrasat!

Si eu le raspund ca e normal! N-am afirmat niciodata ca daca te apuci de sport vei slabi garantat! Vei arata mai bine, muschii se vor contura, tenul se va lumina, dar nu vei slabi! Cel putin nu la inceput! Si da, chiar te poti ingrasa!

Cand depui efort, organismul cere mai mult "combustibil" si, daca nu te controlezi, vei manca mai mult ca inainte si nu vei rezolva nimic in legatura cu greutatea ta! Daca satisfactia de a fi facut 30 de minute de miscare te va face sa golesti frigiderul, e munca in zadar in privinta slabitului. Da, ai facut un pas important pentru sanatate prin miscare, dar asta nu te-a scapat de kilogramele in plus daca tu ai scapat in frigider!

Pentru a slabi, pana acum nu s-a descoperit alta solutie decat mancatul mai putin! Deci, daca incepi sa faci sport si vrei sa slabesti, ai grija sa nu mananci mai mult ca inainte. Organismul va consuma mai mult si vei scapa de cateva kilograme. Dar si asta se intampla diferit de la o persoana la alta. La unii mai repede, la altii mai tarziu (pentru ca supus unui soc – cel al efortului fizic
, corpul tau incearca sa faca rezerve si "pastreaza" mai mult din ceea ce mananci). Asadar, trebuie sa ai rabdare si sa perseverezi.Sa tii dieta care ti se potriveste pentru a slabi, si sa faci miscare pentru a te mentine si a fi mai sanatos.

Iar sportul te va ajuta intr-adevar pe toate planurile daca il vei face constant si in fiecare anotimp!

Nu te-am convins? Citeste si urmatorul material AICI

Autor:
Ada Bucur – antrenorul tau pentru o viata sanatoasa (www.fiiok.ro)

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu