5 martie 2012

Terapie prin distractie la inceput de primavara

Vineri seara am petrecut cu fetele. Am iesit in oras sa ne sarbatorim. Desi numai 1 si 8 martie sunt zile dedicate femeilor, noi am ajuns sa acaparam tot acest interval. Adica de ce sa fie doar doua zile, cand pot fi opt? Vrem sa primim martisoare si flori in toate aceste zile, vrem sa iesim si sa ne distram si parca, in acest an, dorinta a fost la fel de apriga ca iarna care a trecut.

Iar femeile au inceput sa revendice aceste zile doar pentru ele. Pur si simplu isi abandoneaza partenerii de viata si copiii si pleaca sa se intalneasca unele cu altele. E ca un fel de declaratie de independenta. Si capata cu atat mai multa valoare pentru multe dintre ele, cu cat nu fac asta foarte des. Poate de aceea aceste intalniri au si un farmec anume. Vorbesc toate deodata si toate prostiile din lume (si foarte tare), se ametesc si daca beau doar apa (ceea ce nu prea se intampla) si rad mult si din orice. E un deliciu pentru ele si, presupun ca cei care le privesc din afara le considera sarite de pe fix. Si ele stiu dar, de data asta, chiar nu le pasa. Nu sunt la birou, deci nu sunt incorsetate intr-o macro/microsocietate corporatista unde trebuie sa dea bine, nu sunt cu copiii, deci nu trebuie sa fie un munte de rabdare si un exemplu de persoana nonvicii, nu sunt cu sotul sau iubitul, deci pot sa fie cat de guralive si critice vor (in legatura cu toti barbatii)! E momentul lor! Si le face bine.

Barbatii care inteleg ca partenerele lor au nevoie de astfel de momente, asa cum unii dintre ei au nevoie de intalnirea cu amicii la bere sau la meci, vor avea de castigat. A doua zi ele le vor fi recunoscatoare ca au acceptat sa stea singuri in acea seara, sau sa aiba grija de casa si copil in timp ce ele se distrau. E un sacrificiu cu adevarat mic pentru ca relatia sa functioneze.

Vine 8 martie! Dati o tura prin oras si le veti vedea!

Doamnelor sunteti invitate sa va distrati! Face parte din terapia pentru o viata sanatoasa!

Autor: Ada Bucur – antrenorul tau pentru o viata sanatoasa (www.fiiok.ro)

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu