19 martie 2012

Lupta cu oboseala de primavara

Brusc si dintr-o data s-a facut foarte cald. De la temperaturi cu minus am trecut la plus 20 grade Celsius. Nu mi-a venit sa cred ca eu, o friguroasa de felul meu, umblam ieri pe afara in tricou. Stiu ca in fiecare an retraiesc aceeasi senzatie, si tot ma minunez. Desi imi doream primavara, venirea ei m-a bulversat. M-am simtit brusc sfarsita, fara vlaga si cu dorinta de a dormi mult, mult… Am cam luat in ras pana acum astenia de primavara, dar de data asta am resimtit-o din plin. Si nu numai eu. Afara staluceste soarele, iar in jurul meu toata lumea casca si si-ar dori sa puna putin capul pe masa, pe birou, sau sa plece imediat acasa sa traga un pui de somn. In fine, in weekend e treaba fiecaruia ce face, dar in timpul saptamanii trebuie sa stam pe picioare cu ochii deschisi. Si fara sa ajungem la depresie. Caci, din pacate, asta e una dintre cele mai periculoase rezultate ale oboselii prelungite si, deci, ale asteniei de primavara.

Te si intrebi cum naiba de eram asa ok la minus 15 grade, iar acum la plus 20 si cu soarele stralucind suntem in prag de depresie. Asa ca ar fi bine sa ne ajutam organismul sa treaca de acest soc si sa se reacomodeze la noile conditii. Iata ce am facut eu:

- am iesit in parc dimineata si am alergat (in timpul saptamanii merg seara)
- am fost la plafar si mi-am cumparat un complex de vitamina B si am inceput sa iau zilnic o pastiluta
- in plus mai iau magneziu si calciu
- beau doua cani de ceai verde dimineata
- incerc sa beau mai multa apa
- am inceput sa mananc mai multe iaurturi, salate si fructe
- iau zilnic cate 1g de vitamina C (are un efect la fel de revigorant ca si cafeaua)
- am inceput sa-mi planific iesiri la teatru sau in oras cu prietenii

Probabil ca prima saptamana e mai dificila pentru cei ce sunt afectati de astenia de primavara. Dupa aceea nu avem decat sa ne bucuram din plin de vremea frumoasa pe care am asteptat-o cu atata nerabdare.

Autor: Ada Bucur – antrenorul tau pentru o viata sanatoasa (www.fiiok.ro)

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu