7 martie 2012

Cat de mult poate manca un om

Stomacul care explodeaza de prea multa mancare nu este chiar un mit. I se poate intampla unui om care mananca atat de mult incat hrana nu mai are unde sa intre.

Daca ar fi sa ii dam crezare lui Rachel Vreeman, autoarea cartii "Don't cross your eyes... they'll get stuck that way!", se pare ca, desi se intampla rar, stomacul se poate rupe daca mancam prea mult. Exista cazuri consemnate in medicina in care oamenii chiar au murit din cauza ca au mancat in exces. Medicii japonezi au intalnit un caz in anul 2003, cand unui barbat de 49 de ani pur si simplu i s-a rupt stomacul. Din aceasta cauza, el a murit. Un alt caz a fost inregistrat in anul 1991, cand pacientul a baut si a mancat prea mult, iar stomacul i s-a rupt.

Stomacul poate stoca 1-1,5 litri de continut, in unele cazuri ajungand chiar la capacitatea de trei litri. Insa oamenii care au murit au inmagazinat nu mai putin de cinci litri de mancare sau lichid in stomac.

In aceste cazuri, pacientii nu mai pot nici macar sa vomite, caci muschii stomacali sunt blocati. Astfel, viata le este pusa in pericol. Sunt expusi, in special, anorexicii si cei bulimici. Practic reflexele corpului nu mai reactioneaza normal, asa cum o fac in cazul unui om sanatos, iar volumul din ce in ce mai mare de alimente din stomac pune presiune pe peretii acestuia. Aceasta presiune determina subtierea stomacului si uneori ruperea acestuia. Prin aceste rupturi, continutul stomacal ajunge in corp si cauzeaza infectii altor organe.

Exista chiar si un sindrom, Prader-Willi, in cazul caruia pacientii nu isi pot controla pofta de a manca tot mai mult.

Daca vreti mai multe lamuriri pe acest subiect, va invit sa urmariti AICI un videoclip.

Surse: www.bodyodd.msnbc.msn.com

Autor:
Ioana Grigore 
 
Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu