20 martie 2012

Bebelusii si grasimile

Ar trebui sa tinem bebelusul grasut la dieta? Sa nu-i mai dam grasimi? In niciun caz, spun nutritionistii. In primii ani de viata copilul are nevoie de cat mai multe grasimi, deoarece este in plina crestere.

Pentru un bebelus sau un copil mic, cca 50% din calorii trebuie sa provina din grasimi. Aceasta este reteta succesului pentru a creste. Motivul: stomacul unui copil este foarte mic, dar copilul are nevoie de multa energie, in primul rand, pentru a se dezvolta si, in al doilea rand, este din ce in ce mai activ fizic.

Pana la varsta de un an, copilul ar trebui sa primeasca lapte matern sau o formula de lapte corespunzatoare, singura lui sursa de hrana pana in a cincea luna de viata. Laptele integral trebuie sa devina principala sa bautura de cand implineste doi ani. In mod normal, laptele partial degresat poate fi introdus numai incepand cu al treilea an de viata, iar laptele complet degresat numai incepand cu varsta de 7 ani, cu conditia ca respectivul copil sa creasca si sa se dezvolte bine.

Grasimea este o componenta importanta a alimentatiei, pe langa multe fructe, legume, paste fainoase si proteine. Mai ales copiii cu varste de pana la 5 ani au nevoie de o cantitate mare de grasimi, deoarece acestea le furnizeaza o doza suficienta de energie si ii ajuta sa se dezvolte repede si sa fie sanatosi. In cazul unei alimentatii sarace in grasimi si bogate in substante de balast, stomacul este suprasolicitat, iar organismul lor, subnutrit.

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu