24 februarie 2012

Legume condimentate cu sos cremos de mustar

Pentru ca este sezonul legumelor radacinoase si pentru ca poate doriti sa serviti ceva deosebit, eu va sugerez legume coapte si condimentate, servite alaturi de un sos cremos de mustar.

Daca v-am facut curiosi, iata mai jos reteta care este mult mai simpla decat pare:

Ingrediente

•    300 g morcovi
•    1 lamaie verde (suc si coaja)
•    ulei de floarea-soarelui
•    2 lingurite scortisoara macinata
•    400 g cartofi curatati de coaja
•    sare si piper
•    2 lingurite mustar cu boabe
•    1 lingurita zahar
•    100 g smantana
•    3 linguri marar tocat

Mod de preparare

Puteti adauga si cateva radacini de pastarnac, iar sosul il puteti face mai light folosind iaurt in loc de smantana.
Am inceput prin a taia legumele: morcovii in 4, pe lungime, la fel si cartofii. Le puteti taia chiar in patru, daca morcovii sunt mai grosi. Daca aveti alte legume, procedati la fel. Toate bucatile de legume trebuie sa aiba cam aceeasi grosime.


Am pus legumele la fiert cateva minute, pana au devenit al dente. Sa aveti grija sa nu le lasati sa fiarba prea mult, ci doar pana se pot patrunde, cu greu, cu o furculita. Ele o sa intre si la cuptor asa ca au tot timpul sa se coaca.
Eu am fiert legumele separat pentru a nu amesteca aromele. In timpul cat au fiert legumele, am pregatit sucul pentru copt. Intr-o tava de copt am combinat : sucul de lamaie verde cu ulei, scortisoara, sare si piper.
Am strecurat legumele fierte si le-am adaugat in tava de copt. Am amestecat cu mixtura de condimente pana s-au acoperit uniform cu sos.


Tava cu bucatile de legume am bagat-o la cuptor, la 200 grade, timp de 30 minute. La final ele trebuie sa fie bine rumenite si fragede, dar nu prea moi.
Cat timp au stat legumele la cuptor, am pregatit sosul cremos de mustar : am amestecat mustarul cu zahar si coaja rasa de lamaie verde, apoi am incorporat si smantana, impreuna cu mararul tocat marunt.


Am scos feliile de legume din cuptor si le-am lasat putin la racit. Aratau perfect rumenite.


Le-am servit pe un platou, alaturi de sosul cremos ornat cu frunze de busuioc. Spor la gatit!




Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu