16 ianuarie 2012

Start la reduceri, start la dieta!

In acest weekend am fost prin magazine. Mama, ce viermuiala! Au inceput reducerile, iar femeile s-au transformat in adevarati vanatori de chilipiruri. Scaneaza rafturile, rasfoiesc hainele atarnate pe umerase, culeg cateva produse si pleaca spre cabinele de proba. Aici aleg bobul de neghina si nimic nu se face intamplator: cum i se asorteaza culoarea cu look-ul, cat costa produsul (chiar daca e la reduceri) si, nu in ultimul rand, cum poate haina aia sa faca sa dispara cateva kilograme. Si uite asa trec din magazin in magazin timp de ore in sir. Uita de soti, de copii si de foame. Nu le mai intereseaza nimic. Va garantez ca dupa o astfel de zi, o femeie se intoarce acasa cu cel putin o jumatate de kilogram mai putin si cu o mina cat se poate de multumita.

M-am cantarit si eu de curiozitate: sambata dimineata aveam 58,4 kg, iar seara, cand am ajuns acasa, cantaream 57,5 kg. (Asta in conditiile in care aproape intotdeauna cantaresc mai putin dimineata si mai mult seara.) Va dati seama cat sport am putut sa fac in cabinele de proba. Deci sunt bune si cumparaturile la ceva. Numai ca daca nu suntem atente riscam sa ne slabim si portofelul bine de tot. E nevoie de o vointa de fier, pentru ca intotdeauna va exista un ceva care ne va face cu ochiul. Ca sa nu cad in aceasta capcana, dar totusi sa-mi satisfac acest capriciu de femeie din cand in cand, iau la rand magazinele preferate si ma probez cu tot ce-mi place, fara a cumpara nimic. Cand imi ramane gandul la ceva imi spun: Las ca ma intorc la sfarsit si mi-l cumpar. Dar la finalul unei astfel de zile sunt atat de epuizata incat uit de toate si nu-mi doresc decat sa ma intorc acasa. Si mai intervine si saturatia. Dupa ce probezi atatea carpe iti dai seama ca nici macar nu sunt atat de importante, ca mai ai acasa o multime. Daca intr-adevar iti doresti un produs foarte mult asteapta cateva zile sau macar pana a doua zi sa vezi cat de mult iti lipseste.

Asadar, cu mentiunea de a tine cont de sfaturile de mai sus ca sa nu falimentati, treceti la atac! Va invit in cabinele de proba ca sa va incepeti dieta intr-un mod cat mai placut. Mergeti la shooping in special seara, alergati din magazin in magazin, si imbracati-va si dezbraca-ti-va de hainele de pe voi de cat mai multe ori! Veti consuma o gramada de calorii! Si cand ajungeti acasa beti multa apa sau un ceai calmant (pentru ca sunteti deshidratate), mancati cel mult un iaurt, si la culcare cu voi. Totusi acest sport are neajunsul ca va poate da dureri de cap din cauza lipsei de oxigen din magazine. Ar fi bine sa compensati a doua zi cu o lunga plimbare prin parc. Pentru ca nimic nu poate inlocui miscarea in aer liber.

Cam asta ar fi una din propunerile pe care vi le fac pentru a va incepe noul regim fara ca macar sa va dati seama de efortul pe care-l faceti. Data viitoare va voi vorbi de concluziile la care au ajuns nutritionistii in ceea ce priveste modul in care ar trebui sa ne hranim pentru a nu ne ingrasa.

Autor: Ada Bucur – antrenorul tau pentru o viata sanatoasa (www.fiiok.ro)

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu