13 ianuarie 2012

Galuste de branza cu prune la cuptor

Daca mai gasiti prune prin supermarketuri sau daca aveti in camara prune uscate, va recomand sa incercati reteta de galuste de branza cu prune preparate la cuptor.

Pentru asta aveti nevoie de:
•    500 g branza de vaci
•    150 g faina
•    50 g pesmet
•    1 ou
•    10 prune maricele
•    100 g zahar
•    2 lingurite scortisoara
•    1 lamaie
•    Esenta vanilie
•    Sare
•    Ulei

Mod de preparare:

Mai intai trebuie sa pregatiti branza pentru galuste : puneti-o intr-o strecuratoare sa se scurga 10 minute. Trebuie sa fie destul de uscata in momentul in care o combinati cu ingredientele uscate.
Apoi eu am ras coaja lamaiei si am adaugat-o peste branza.

 
Am adaugat esenta, sarea, faina, pesmetul si oul iar amestecul obtinut l-am framantat cu mainile pana am obtinut un aluat omogen, nelipicios si modelabil.


Am pregatit prunele scotandu-le samburii, apoi am trecut la modelarea galustelor.
Pentru fiecare galusca se modeleaza o chifteluta din aluat, se aseaza deasupra o pruna si se infasoara.


Am uns cu ulei un vas termorezistent si am asezat inauntru galustele una cate una. 


Am dat totul la cuptor pentru 60 minute la 180 grade. In functie de cuptor, trebuie sa le lasati pana se rumenesc.
Am amestecat apoi zaharul cu scortisoara si l-am presarat peste galuste. Desi in poza nu se vede foarte clar, zaharul se afla acolo, doar ca s-a topit rapid galustele fiind fierbinti.


Le-am servit fierbinti alaturi de o cana cu lapte batut. Singurul lucru pe care l-as face diferit data viitoare ar fi ca as adauga zahar si in compozitie pentru ca galustele sa fie mai dulci. De asemenea, puteti incerca sa le stropiti cu miere in loc de zahar.

Pofta la gatit!

Autor: Ioana Grigore

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu