20 ianuarie 2012

Fasole alba aromata in sos de smantana

Zilele trecute am gasit o reteta foarte usoara de preparare a fasolei uscate intr-un alt fel decat iahnie, fasole batuta sau ciorba de fasole.

Aceasta este practic o salata de fasole puternic aromatizata cu condimente si care este minunata.

Mie personal mi-a placut mai mult calda decat rece. O puteti manca alaturi de o ceapa si putina sunculita.

Ingredientele sunt:

•    350 g fasole alba lasata peste noapte la inmuiat
•    2 lingurite cimbru uscat
•    1 foaie dafin
•    4 catei usturoi
•    O jumatate ceapa uscata
•    1 lingura smantana
•    Sare
•    Piper 

Mod de preparare:

Eu am pus fasolea cu o zi inainte la inmuiat in apa rece si am lasat-o peste noapte.

A doua zi am pus fasolea intr-o oala mare (aveti grija sa aveti suficient spatiu pentru ca fasolea se umfla). Am pus peste ea cimbrul, dafinul, usturoiul un pic zdrobit si ceapa.


Am pus apa si am pus totul la fiert, tinand oala acoperita cu un capac. A stat la fiert cam 40-45 minute, depinde de foc. Trebuie sa o lasati sa fiarba pana se inmoaie boabele, dar nu se sfarama definitiv. Ideea e sa nu faceti o pasta, ci boabele trebuie sa ramana intregi si un pic ferme.


Dupa ce s-au fiert, am scurs apa si am inlaturat foaia de dafin, usturoiul si ceapa.
Am adaugat smantana si am potrivit de sare si piper.


Asa cum am zis si la inceput, mie mi-a placut mai mult calda, dar o puteti lasa si pentru a doua zi.

Sa aveti pofta!

Autor: Ioana Grigore
 
Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu