25 ianuarie 2012

2012 - Anul Dragonului de Apa

www.sheffieldkungfu.com
Daca nu stiati, pe 23 ianuarie a inceput Noul An chinezesc care corespunde anului Dragonului de Apa si se incheie pe 9 februarie 2013. Dragonul este al 5-lea semn din Zodiacul Chinezesc si, in China Antica, reprezenta imparatul si puterea sa asupra celorlalti. Astazi, Dragonul este animalul ce simbolizeaza succesul si fericirea.

Un an al Dragonului este un an tumultuos, plin de evenimente neprevazute si de provocari, dar pe care elementul Apa le va mai domoli. E un an al inceputului, al curajului si initiativei, deci este bine sa pornim pe cai noi, nebatatorite, pe cont propriu. Este un an benefic celor care vor sa schimbe ceva, sa porneasca pe alt drum decat pana acum, sa incerce domenii nemaincercate! Este un an al pionierilor, al, temerarilor, al celor cu spirit eroic, al deschizatorilor de drumuri, dar care trebuie sa-si tina sub control agresivitatea si impulsivitatea.

Potrivit horoscopului chinezesc, toti oamenii nascuti in anii 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 se afla sub semnul Dragonului. De obicei, acestia sunt oameni ambitiosi si inteligenti, exigenti cu sine cat si cu cei din jur, tinzand mereu catre perfectiune in toate aspectele vietii. Adora sa conduca, sa fie in centrul atentiei, uneori uitand de pericole potentiale. Reprezentantii Zodiei Dragonului sunt onesti si prezinta incredere pentru cei din jur, dar sunt si mandri, sensibili si, uneori, chiar iritabili. Ghidandu-se dupa curiozitatea lor nativa, iubesc aventura, calatoriile si aventurile. In dragoste "dragonii" sunt mult mai prudenti: se indragostesc greu, sunt indecisi, dar castiga repede simpatia sexului opus.

Totusi, cea mai frumoasa implicatie a acestui an este cea asupra familiei care se mareste cu un copil. Un copil nascut in anul Dragonului de Apa va stii sa isi cladeasca drumul in viata astfel incat sa se afirme si sa obtina succesul, social si profesional. Totusi, va prefera ca, dupa ce obtine bunastarea si performantele dorite, sa ramana anonim, fugind de mediatizare si de expunerea publica.

Numeroase familii isi doresc copii nascuti in zodia Dragonului. Anul Dragonului promite, potrivit unor credinte ancestrale, curaj si intelepciune pentru copiii nascuti sub auspiciile sale, dar in acelasi timp aduce noroc si familiei din care face parte. De aceea, foarte multi asiatici isi doresc sa aduca pe lume copii in acest an.

Calitatile copilului Dragon:

•    Este curajos, plin de energie si inventiv
•    Este maleabil dar rezistent
•    Este ambitios si sincer

Defectele copilului Dragon:

•    Este destul de orgolios asa ca nu il criticati de fata cu ceilalti deoarece poate lasa urme adanci in psihicul sau
•    Are tendinta sa se critice foarte aspru daca greseste

Sfaturi pentru parinti:

Deoarece ii place sa fie util altora este bine sa-i dati sa faca cate ceva prin casa inca din copilarie. Are tendinta de a domina pe cei din jur, de aceea este bine sa-l implicati in activitati de echipa pentru a invata sa coopereze. Este idealist, de aceea este bine din cand in cand sa-l aduceti cu picioarele pe pamant cu delicatete si diplomatie. Este bine sa-i acordati increderea cuvenita, in mod verbal si repetat deoarece acest lucru e foarte important pentru el.

Iata cateva personalitati nascute in anul Dragonului de Apa: Vladimir Putin, actrita italiana Isabella Rossellini, actorul american Patrick Swayze, scriitorul turc Orhan Pamuk - laureat al Premiului Nobel pentru literatura, fotbalistul camerunez Roger Milla - cel mai batran jucator care a inscris un gol la un campionat mondial.

Asadar daca sunteti viitoare mamici in 2012 – felicitari! Insa daca nu v-ati decis daca si cand sa faceti un copil, eu zic ca acum este momentul! :)

Surse:
www.ziare.com
www.clubmistic.ro
www.nou-nascuti.ro
www.acvaria.com

Poza:
www.sheffieldkungfu.com

Autor: Ioana Grigore 

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu