21 decembrie 2011

Preparate deosebite pentru sarbatori

Pentru ca vin sarbatorile si pentru ca s-ar putea sa fiti tentati ca anul acesta sa incercati si altfel de preparate, eu am navigat un pic pe internet si am adunat cateva retete mai deosebite. Am ales in special retetele simple, dar de efect pentru invitatii vostri.
Cred ca veti face fata cu brio provocarii si cred ca veti impresiona printr-o masa eleganta cu preparate speciale.

Pentru aperitive, eu va recomand:
 
•    Legume crocante cu sos de arahide  – mie imi plac mult legumele coapte fiindca sunt mai sanatoase decat cele prajite si au un gust mai proaspat si mai concentrat.


•    Radacinoase condimentate cu sos cremos de mustar – un amestec de cartofi, morcovi si pastarnac marinati intr-un sos de lamaie si scortisoara servite alaturi de un sos de mustar frantuzesc.


•    Tartlete cu ceapa caramelizata – sunt simplu de preparat prin folosirea unor felii subtiri de paine presate in forme de briose, si umplute cu ceapa si rosii uscate. Avantajul cel mai mare este ca tartletele pot fi coapte in avans si umplute inainte de servire.


•    Salata de carne de porc, pere si nuci pecan – o salata simpla, dar satioasa cu multe ingrediente intr-o combinatie iesita din comun. Dressingul este aromat cu suc de ghimbir, stors proaspat.


Ca si preparat principal puteti incerca:

•    Curcan umplut – un preparat deosebit pentru orice masa festiva cu umplutura de carne cu costita.


•    Muschiulet de porc umplut cu spanac – combinatia de spanac si branza pentru umplutura da o savoare deosebita acestei rulade din carne de porc.


•    Friptura de porc la cuptor cu ghimbir – un preparat festiv mai putin obisnuit cu o umplutura din mere, ceapa, prune si biscuiti, servit alaturi de un sos de mere si ghimbir.


•    Cotlete de porc a l’orange – o reteta pe cat de complicat ii suna numele, pe atat de simpla: cotlete de porc prajite si servite cu sos de portocale.


Pentru desert puteti incerca orice fel de reteta de tort, biscuiti, briose sau tarte cu citrice:

•    Panettone – desert specific italian dintr-un aluat mult mai lichid decat cel al cozonacilor romanesti. De data aceasta il puteti prepara chiar voi, renuntand la a-l cumpara pe cel din comert.


•    Tarta cu pere si migdale – o tarta cu pere inecate intr-o crema de migdale si stropita cu gem de caise pentru stralucire.


•    Briose cu mere si mirodenii – merele sunt castigatoarele sezonului rece care pot fi folosite in orice desert, iar combinatia cu amestecul de mirodenii (cuisoare, scortisoara, nucsoara, ghimbir, coriandru) fac din aceste briose un adevarat desert de sarbatoare.


Sper ca v-am incurajat sa incercati ceva diferit anul acesta, iar retetele alese sa fie suficient de simple cat sa va dea si mai multa incredere.

Pana la revedere, va doresc spor la pregatirea bucatelor de sarbatoare!

Sursa: www.lumearetetelor.ro

 
Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu