16 decembrie 2011

Gujoane de pui cu sos de smantana

Daca inca nu v-ati apucat sa tineti postul Craciunului, eu vreau sa va propun o reteta simpla si sanatoasa. Mie imi pare alternativa light a snitelelor, iar sosul o sa va placa cu siguranta! Pentru cei mici, gujoanele sunt perfecte nefiind uleioase si fiind usor de manevrat, iar in cazul lor, sosul poate fi inlocuit cu un sos preparat din iaurt sau smantana amestecata cu putina branzica de vaci si verdeturi tocate, cum ar fi mararul.

Ingredientele sunt:
 
•    500 g piept de pui dezosat si fara piele
•    1 ou
•    1 lingura ulei de masline
•    1 lingura de lapte
•    200 g pesmet
•    200 g smantana
•    4 catei usturoi
•    Sare
•    Piper

Mod de preparare:

Mai intai am dat drumul la cuptor sa se incinga ca 220 grade.

Am pregatit puiul taiand pieptul in fasii subtiri si lunguiete:


Am pregatit o tava tapetata cu hartie de copt.

Intr-un castron am batut oul cu uleiul si laptele. Am adaugat sare si piper. Intr-un alt castron am pus pesmetul.


Fiecare fasie am trecut-o prin amestecul de ou si apoi prin pesmet, ca la snitele.


Am scuturat surplusul de pesmet si apoi am aliniat frumos fasiile de pui in tava.


Le-am bagat la cuptor timp de 15 minute (trebuie sa le lasati pana devin aurii).

In timp ce gujoanele erau la cuptor, am pregatit sosul.
Am zdrobit cateii de usturoi pe care i-am frecat cu ulei de masline, sare si piper. Cand usturoiul s-a transformat intr-o pasta legata, am turnat smantana peste el si am amestecat totul.

 
Intre timp au fost gata si gujoanele care aratau cam asa cand le-am scos din cuptor:


Le-am aranjat frumos pe un platou cu sosul in mijloc si cateva felii de lamaie pe margine.


Acest sos de usturoi il puteti folosi la orice alt preparat si, in mod special, in combinatie cu peste.

Pofta buna!

Autor: Ioana Grigore
 
Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu