11 noiembrie 2011

Scrob cu spanac si ciuperci

Pentru micul dejun din week-end-ul acesta, va sugerez sa pregatiti pentru intreaga familie un scrob de spanac si ciuperci.
Reteta e foarte simpla, cu putine ingrediente si se prepara foarte rapid.
Daca doriti un mic dejun mai consistent, puteti adauga la scrob legume: ardei, ceapa verde, usturoi, poate si putina sunculita (sau jumari daca indrazniti), etc.
 
Ingredientele pe care le-am folosit ultima oara cand am vrut un mic dejun light au fost:
 
150 g spanac
100 g telemea de vaca
2 linguri ulei
2 linguri apa rece
1 ceapa mica
250 g ciuperci
4 oua
Sare
Piper
 
Mod de preparare:
 
Am fiert spanacul. Daca aveti spanac proaspat, acesta se spala si apoi se pune intr-o oala, acoperindu-l cu un capac. Nu este necesara adaugarea apei, pentru ca spanacul se inabusa in apa ramasa pe frunze la spalare.
Intr-o tigaie am pus putin ulei si am calit ceapa taiata marunt. Aveti grija sa alegeti o tigaie suficient de mare astfel incat sa va incapa in ea toate ingredientele. Eu am preparat un scrob pentru 2 persoane, insa daca vreti sa faceti mai multe portii si tigaia trebuie sa fie mai mare.


Am spalat ciupercile, le-am taiat feliute subtiri si le-am pus in tigaie, peste ceapa (atunci cand ceapa devenise sticloasa). Le-am lasat sa se inmoaie putin.


Am adaugat spanacul tocat.
In acest moment am dat focul iute, amestecand mereu 4-5 min pana s-a evaporat excesul de lichid de la ciuperci.
 

Intre timp am pregatit ouale: le-am spart si le-am batut cu furculita impreuna cu 2 linguri apa rece. Am pus ouale in tigaie peste restul ingredientelor.
 
 
Am gatit totul 5-10 minute pana s-a facut omleta. Pe la mijlocul timpului de prajire, am inceput sa amestec in oua transformandu-le intr-un scrob.
 

Am pus sare si piper si apoi am presarat si branza rasa. Am lasat totul inca 2-3 min. pana s-a topit branza.


Le puteti servi alaturi de o salata asortata.
 
 
Pofta la gatit!
 
Autor: Ioana Grigore
 
Cititi si alte articole similare:

Un comentariu:

  1. Am facut in seara aceasta la cina reteta ta. Am adaugat in plus si niste kaizer. A fost super rapid de facut si extrem de gustoasa. Te pup. Miruna - medias

    RăspundețiȘtergere