25 noiembrie 2011

Mini choux a la creme

Pentru azi am pregatit o reteta de prajituri. Daca va plac eclerele sau choux-urile, puteti oricand incerca aceasta reteta de mini choux-uri care se pregatesc foarte rapid si sunt de mare efect.

Imi place ca de fiecare data cand fac mini choux-uri, umplu cateva cu crema si le mananc, iar restul pot ramane pe mai tarziu. Pe acestea le umplu pe masura ce le mananc, ele putand rezista si 1-2 zile depozitate intr-un loc uscat.

Crema cu care veti umple mini choux-urile o puteti face cum doriti, inclusiv puteti folosi cremele de prajituri de la Dr Oetker. In principal, trebuie sa stiti cum sa faceti aluatul.

Ingredientele pentru aluat sunt:


4 oua

250 ml apa

100 ml ulei

150 g faina




Din aceasta cantitate va ies cam 2 tavi (de cuptor) de mini choux-uri, adica cam 25-30 bucati.


Mod de preparare:

Mai intai fierbem apa cu uleiul intr-o cratita 


si la primul clocot adaugam faina, toata o data.


Tragem vasul de pe foc si amestecam bine aluatul. Este destul de compact si gros.
Incepem sa adaugam ouale intregi, unul cate unul in asa fel incat nu punem urmatorul ou 
pana ce compozitia nu l-a cuprins pe anteriorul.



Aluatul o sa fie suplu, dens si lipicios, dar nu trebuie sa curga.

 
Pregatim tava cuptorului tapetand-o cu hartie de copt si incepem sa punem aluatul in forma rotunda. Pentru asta puteti folosi un sprit pentru decorat sau chiar o punga in care faceti o gaura mica. Aveti grija caci aluatul este destul de dens, deci nu va curge asa de usor.


Punem tava in cuptorul incins si coacem choux-urile mai intai la foc iute 5 minute (220 grade), apoi la foc potrivit (160-180 grade) pana devin rumenii. Aveti grija sa nu deschideti cuptorul in primele 15 minute! 
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-au racit le taiem pe mijloc si le umplem cu crema si le pudram cu zahar.
De data aceasta eu am avut o crema de vanilie de la Dr Oetker, dar voi puteti face orice crema doriti.


Pofta la gatit!


Autor: Ioana Grigore


Cititi si alte articole similare:

Un comentariu: