15 noiembrie 2011

Gimnastica pentru mame si bebelusi

Specialistii Centrului Kinetobebe sfatuiesc mamele sa faca gimnastica impreuna cu bebelusii lor. Bebelusilor le place sa faca gimnastica… participati si dumneavoastra, dragi mame!

Deja cu primele intinderi timide, bebelusul dumneavoastra isi antreneaza corpul si posibilitatile de control asupra corpului. Dupa doar cateva luni, cea mai mare bucurie a bebelusului va fii jocul cu degetelele si cu manutele.  Acest joc de descoperire al manutelor trebuie neaparat sa il sustineti, incurajati si stimulati. Prin aceste stimulari, puteti sa participati la dezvoltarea motrica a bebelusului, castigand astfel incredere de sine si siguranta miscarilor.

Atingerile si contactul permanent cu bebelusul, dar mai ales jocurile de miscare si gimnastica incepand cu a treia luna din viata copilului, ajuta nu doar la achizitionarea la timp a abilitatilor de rostogolire si mers in patru labe. La acestea se adauga urmatoarele avantaje ale gimnasticii: activarea celulelor nervoase ale creierului, in asa fel incat sa existe cat mai multe conexiuni, si prevenirea aparitiei unor viitoare posturi gresite.

Gimnastica pentru bebelusi trezeste in ei indemnul fiziologic de miscare; in primele luni de viata corpul lor este jucaria preferata!  Cel mai bun moment pentru sedintele de gimnastica, atat pentru mama cat si pentru bebelusi este dimineata, pentru a da un start tonic in zi!

Exercitii comune pentru mama si bebe
 
Bucuria miscarii controlate, care sa stimuleze benefic, poate fii traita de mama si bebelus impreuna in cadrul sedintelor de Baby Gym, gimnastica pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului. Pentru mama aceste cursuri sunt o ocazie binevenita de a cunoste mame cu copii de aceeasi varsta si de a stabili contacte in acest sens.

Cateva exemple de exercitii care pot fii facute de mama impreuna cu bebelusul:
 
- din culcat pe spate, genunchii indoiti, talpile pe sol, cu bebelusul sprijinit pe coapse - abdomene. Cand va ridicati "bateti palma" cu bebelusul.

- culcat pe spate cu genunchii indoiti si gambele ridicate la 90 de grade, asezati copilul cu burtica pe gambele d-voastra. Intindeti usor picioarele la 45-60 de grade si reveniti. Tot timpul tineti copilul de manute.

- in aceeasi pozitie aduceti genunchii la piept si reveniti. Cand aduceti genunchii la piept puteti sa-i dati un pupic bebelusului. Lucrati astfel mai intens abdomenul iar copilasul va fi mai fericit.
                                       


- aceeasi pozitie - abdomene.
- culcat pe spate, genunchii indoiti, talpile pe sol; copilasul sta in fundulet in bratele d-voastra. Ridicari de bazin.


- semiflotari - sprijin pe palme si genunchi, copilasul sta culcat pe spate sub d-voastra. Cand coborati dati un pupic bebelusului.- din asezat pe scaun cu un picior intins, asezati bebelusul in fundulet pe gamba d-voastra si il tineti de manute. Ridicati si coborati gamba.Sedintele de Baby Gym desfasurate in cadru specializat si cu kinetoterapeuti care au experienta in aceste programe de dezvoltare neuromotorie a copilului si de sprijinire a legaturii copil-mama sunt binevenite in viata fiecarei familii.

CENTRUL KINETOBEBE
Kinetoterapeut Ion Felician Constantin
Kinetoterapeut Voicu Andreea

Cititi si alte articole similare:

Un comentariu:

  1. Am fost si noi la KinetoBebe si pot spune ca este o echipa extraordinara acolo. Angela

    RăspundețiȘtergere