6 noiembrie 2011

Ciuperci cu usturoi si crema de branza

Azi o sa va prezint una dintre retetele propuse de mine la unele din intalnirile noastre de la restaurantul BelMondo. Este o reteta foarte usoara, pe care nu o mai incercasem, dar care mi s-a parut foarte potrivita pentru eveniment.
Intr-adevar, lucrurile au decurs foarte usor si ciupercile au fost senzationale chiar daca reteta cu care venisem in cap s-a modificat pe parcurs.

Ingredientele pe care le-am folosit au fost:
  • Ciuperci champignon
  • Smantana
  • Usturoi
  • Un pachet crema de branza Philadelphia
  • O legatura chives
  • Baghete de paine
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
 

Mod de preparare:

Nu am dat nici o cantitate la ingrediente pentru ca ele difera in functie de cate portii doriti sa preparati, iar preparatul nu este foarte pretentios.
Mai intai am taiat ciupercile in sferturi.

Le-am pus intr-o tigaie la sotat in putin ulei. Am adaugat peste ele smantana si usturoiul pisat. Am potrivit gustul cu sare si piper.


Intre timp am taiat baghetele de paine in jumatati, pe lung si le-am pus intr-o tava imbracata cu foaie de copt. Am pus tava in cuptor, la 200 grade, timp de 5-7 minute, pana s-au rumenit putin.
Cat timp au fiert ciupercile si s-a prajit painea in cuptor, am pregatit crema de branza si verdeturi.
Am pus crema intr-un castron, am taiat marunt cateva fire de chives (care pot fi inlocuite cu orice alta verdeata va face placere, inclusiv ceapa sau usturoi verde) si le-am amestecat. Am adaugat si putina sare si piper proaspat macinat.


Am scos painea din cuptor, am asezat-o pe un platou si am pus ciupercile cu sos peste baghete.

Peste ciupercile fierbinti am pus cate o lingura de crema de branza cu chives. Apoi am stropit cu ulei de masline.


Totul s-a concretizat in acest platou minunat:





Pofta la gatit!

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu