22 octombrie 2011

Pangasius in sos de rosii coapte si usturoi

Candva demult am vizionat o emisiune cu Jamie Oliver (School Dinners) in care invata cativa scolari sa gateasca peste. Inca de atunci mi-a ramas in minte o modalitate de pregatire a fileului de peste, foarte usor si foarte rapid.
Pestele meu preferat este pangasius-ul asa ca o sa mai vedeti retete cu el prin aceasta rubrica. Voi puteti folosi orice peste doriti.
 
Avem nevoie de:
  • 1 kg file pangasius (sau orice alt peste file)
  • Un strop ulei
  • 4 rosii de marime medie
  • 4 catei de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc proaspat
Mod de preparare:
 
Se ia o tigaie cu putin ulei si se pune pe foc la incalzit.
 

Am taiat fileul in bucati medii, ca pentru o portie, si am pus cateva bucati in tigaie.
 

Le-am prajit pe o parte timp de 3-5 minute.
 
Intre timp se pregatesc rosiile, usturoiul si busuiocul.
 
Rosiile le-am taiat felii mai groase fara sa le decojesc. Usturoiul l-am zdrobit pe tocator si apoi l-am tocat marunt. Frunzele de busuioc le-am taiat fasii.
 
Cand a fost gata pestele si l-am intors pe partea cealalta, am adaugat in tigaie si rosiile, usturoiul si busuiocul.
 
 
Se prajesc toate pana cand pestele este facut, iar rosiile si usturoiul sunt moi (aprox. 10 minute). Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.
 

Daca este necesar, mai puteti intoarce pestele de cateva ori pana se prajeste in totalitate. Oricum, sosul care se va lasa de la rosii practic va fierbe pestele, asa ca nu exista riscul sa il ardeti.
 


Pofta la gatit!
 
Cititi si alte articole similare:

3 comentarii:

  1. Pfiu,ce bine arata!Foarte apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat,sunt convinsa ca este foarte bun, si mie imi place sa maninc pangasius !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si noua ne place panga...daca citeam mai devreme faceam asa, dar l-am facut snitel...data viitoare !!!

    RăspundețiȘtergere