14 octombrie 2011

Bruschette cu rosii si busuioc

Week-end-ul trecut am reusit sa pun in practica impreuna cu echipa Lumea retetelor un proiect pe care il planificam de foarte mult timp si care imi este extrem de drag. Astfel, am reusit sa aducem impreuna oameni pasionati de gatit, alaturi bineinteles de oameni pasionati de mancat :), ne-am baricadat intr-o bucatarie si am gatit tot ce ne-a trecut prin cap. Totul s-a concretizat intr-un ospat extraordinar care s-a lasat cu multa mancare, multe laude si multa barfa.
Unul dintre preparatele mele a fost bruschetta cu rosii. Bineinteles ca am divagat mult de la reteta originala, insa cred ca o sa va faca placere ceea ce a iesit. Este un aperitiv ideal pentru copii si foarte satios.
 
Cum nu prea ma pricep la gramajele ingredientelor, de cele mai multe ori functionand regula de masurat "dupa ochi", va pot spune ca am folosit:
 
Baghete de paine ciabatta (le puteti inlocui cu orice fel de paine, inclusiv paine feliata)
Mozzarella
Rosii
Busuioc
Oregano
Usturoi
Ulei de masline
Piper
 
Mod de preparare:
 
Am inceput cu painea pe care am taiat-o felii cam de 2-3 cm grosime.
 
 
Apoi, cu multa rabdare si talent, le-am stropit pe ambele parti cu ulei de masline.
 
 
Le-am presarat cu putin oregano apoi le-am pus intr-o tava imbracata in hartie de copt.
 
 
Le-am bagat la cuptor (care in cazul acesta a fost chiar un cuptor de pizza – "forno").
 
 
La un cuptor normal trebuie puse la 200 grade cam 5 minute pana se rumenesc putin.
 
Intre timp am pregatit compozitia pentru bruschette: am tocat busuiocul si rosiile si am pisat usturoiul.


Intr-un bol le-am amestecat pe toate impreuna cu un praf de piper.
 
Intre timp, feliile de paine s-au rumenit si le-am scos din cuptor. Am presarat deasupra feliilor amestecul de rosii apoi am presarat mozarella data prin razatoare.
 
 
Toate au mers iar la cuptor timp de 10 minute (de fapt mult mai putin in cuptorul "forno").
 
 
Pofta la gatit!
 
P.S: Toate pozele au fost realizate prin amabilitatea familiilor Sociu si Juganaru. Uitandu-ma acum la poze si vazand cat de bine au iesit, ma gandesc foarte serios sa investesc intr-un aparat profesionist si poate intr-o zi si pozele mele o sa fie la fel de apetisante.
 

Cititi si alte articole similare:

5 comentarii:

  1. Iubesc mancarea italieneasca. Atat de simpla insa atat de gustoasa si savuroasa. Multumim de reteta, Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gandesc ca aceste bruschete merg in orice fel de combinatie. Poate si cu ciupercute sau sunca, etc. Miruna - Medias

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceasta reteta cred ca poate fi un mic-dejun minunat si consistent pentru intreaga familie. Super idee Ioana! :) Astept cu nerabdare fiecare reteta a ta. Deja am inceput sa ma gandesc ce pot pregati pentru masa de sarbatori. Sunt curioasa care vor fi sugestiile tale atunci. Andra, Campina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andra, si eu incep deja sa ma gandesc la sarbatori. Desi stilul meu este prea putin traditional, o sa vad daca ma incumet sa framant niste cozonaci :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, usoare si delicioase ! Abia astept sa-mi prepar si eu o portie . Multumesc Ioana pentru reteta .

    RăspundețiȘtergere