2 septembrie 2011

Cum sa ne calculam perioda fertila din luna

Unele cupluri, atunci cand se hotarasc ca vor sa devina parinti, decid sa intrerupa folosirea metodelor contraceptive si spun pur si simplu "cand va fi sa se intample, se va intampla". In timp ce aceasta este o alegere usor superficiala, alte cupluri sunt mai calculate si isi propun sa ia atitudine si sa isi mareasca sansele pentru ca visul lor de a deveni parinti sa devina realizabil intr-un timp mai scurt. Asta inseamna sa se informeze, sa monitorizeze ciclicitatea menstruatiilor si sa targheteze perioadele cele mai fertile din luna.

Daca vrei sa iti cresti sansele de a deveni parinte iata ce trebuie sa ai in vedere:
  • Ovulatia are loc la aproximativ 14 zile dupa prima zi a ciclului menstrual. Marcheaza aceasta zi in calendar.
  • Fii atenta la semnele ce anunta ovulatia. Poti observa secretii vaginale curate si poti avea usoare crampe abdominale in momentul in care intri la ovulatie.
  • Masoara temperatura bazala in fiecare dimineata si noteaza rezultatele obtinute. Vei observa o usoara crestere pe masura ce te apropii de perioada in care ovulezi.
  • Fa dragoste in fiecare dintre zilele in care esti la ovulatie.
  • Bazat pe un ciclu de 28 de zile, esti fertila intre zilele 11 si 21 (ziua 1 este prima zi a menstruatiei).
  • Foloseste o trusa de ovulatie pe care o poti achizitiona din orice farmacie. Aceasta trusa va detecta cantitatea de progesteron din corp iar nivelul acestui hormon creste cu o zi - doua inaintea ovulatiei. Specialistii in planning familial recomanda sa faci dragoste in fiecare zi, timp de minim trei zile, din momentul in care rezultatul testului de ovulatie a iesit pozitiv.
Tu ce metoda ai adoptat pentru a determina care este perioada fertila din luna?

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu