23 iunie 2011

Parintii la ghidon si BB la BORD-ul bicicletei

Pentru ca este vara si vreme frumoasa, pentru ca ne petrecem mult timp pe afara, pentru ca este perioada concediilor, BB la Bord inaugureaza o noua serie de articole, in care va vom povesti despre locuri minunate, curate si linistite, in care va puteti petrece clipe de neuitat alaturi de familie. Astazi, dl. Mircea Racoviceanu, Project Manager la Romania by Bike, ne invita la o plimbare prin Parcul Natural Comana.

Unul sau mai multi bebelusi, unul sau mai multi parinti, una sau mai multe biciclete, una sau mai multe destinatii de week-end? Daca acestea sunt datele problemei, dati o fuga in Parcul Natural Comana! Sambata sau duminica, imediat ce reusiti sa dibuiti o bresa in program, faceti bagajele si taiati-o din atmosfera bucuresteana!

Parcul Natural Comana este cu siguranta una dintre destinatiile ideale pentru petrecerea week-end-ului. Parcul se afla foarte aproape de Bucuresti, la numai 40-45 de kilometri, in functie de ruta aleasa, iar caile de acces sunt multiple. Puteti alege sa parasiti orasul pe soseaua Giurgiului. Se merge pana la rond la Adunatii Copaceni, unde renuntati la drumul catre Giurgiu daca doriti un traseu mai rustic. Se poate merge pe ruta Varlaam, Mogosesti, Gradistea, Comana. Daca nu, puteti merge pana la Calugareni, de unde se poate face stanga pe DJ 603, Brastinari, Budeni, Comana.
Accesul in parc cu masina personala este permis. Aici gasiti tabelul cu tarife si servicii. Drumurile forestiere ofera posibilitati nenumarate biciclistilor bucuresteni care s-au saturat de plimbarile prin parc. Din acest motiv, recomandam Parcul Natural Comana ca destinatie pentru cicloturism, agroturism, relaxare la gratar, cu bicicleta sau cu barca.

In padure exista mai multe trasee marcate, pe care nu va puteti rataci. Traseele sunt scurte si circulare, au pana in 10 kilometri. Aproape oricine poate sa le parcurga fara prea multe dificultati, cei mici sigur se vor bucura de aerul curat din padure, iar eforturile voastre de a-i convinge sa treaca la culcare vor fi invers proportionale cu timpul de plimbare. Nu trebuie sa va faceti griji, padurea este destul de deasa si va va proteja de razele soarelui pe parcursul a mai bine de 50% din lungimea traseelor Ghimpele si Prin Luparii. Cel mai usor este sa intrati in padure mergand pe Strada Gellu Naum, dreapta imediat cum intrati in Comana. Daca mergeti in jur de 3 kilometri veti ajunge intr-un loc unde exista bancute, mese de lemn si un izvor, pe care cu siguranta le veti considera utile. Amatorii de gratar se pot desfasura in voie.

In principiu, exista doua moduri in care bicicleta ta poate sa transporte un al doilea pasager aflat la o varsta frageda. Varianta 1 (poza 1) si varianta 2 (poza 2). Scaunul care se monteaza pe portbagaj este in general mult mai accesibil ca pret insa trailer-ul este mult mai confortabil, in multe cazuri fiind suficient de spatios chiar si pentru 2 copii.

Daca mergi la plimbare in luna mai poti sa gasesti bujori salbatici in padure, protejati prin lege. De asemenea, chiar la intrarea in Comuna Comana poti sa te opresti pentru a vizita Manastirea Comana care implineste anul acesta 550 de ani de atestare documentara.

Plimbare placuta!

Autor: Mircea Racoviceanu - Project Manager Romania by Bike

6 comentarii:

 1. Vreau si eu un trailer pentru a-l purta pe pui cu mine pe bicla, unde gasesc?Help, Ramo! pup

  RăspundețiȘtergere
 2. Găsești aici trailer: http://www.veloteca.ro/accesorii-biciclete/scaune-si-remorci-pentru-copii/

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesanta initiativa! Asteptam si alte propuneri, deocamdata suntem cam mici pentru biiclete!:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Arata super parcul. Ne-am trecut si noi pe lista pentru vara asta.

  RăspundețiȘtergere
 5. http://romaniabybike.com/degustarea-factor-comun-pentru-cicloturism-si-gratar - daca vreti sa "gustati" intreaga experienta :)!

  RăspundețiȘtergere