11 martie 2011

Centrul KINETOBEBE va invita la BABY GYM

In primii doi ani, copiii beneficiaza de foarte multe ocazii pentru a invata miscari, jocuri, cantece si mimici. Aceste ocazii, folosite din plin, duc la atingerea unui nivel optim de dezvoltare neuromotorie si emotionala, sociala si lingvistica. Sedintele de Baby Gym ajuta la folosirea din plin a acestor ocazii pentru ca fiecare moment din viata bebelusului sa fie folosit la maxim!

In contextul actual, cand societatea este din ce in ce mai sedentara, dragostea de miscare trebuie cultivata de la varste foarte mici. Daca in alte tari bebelusii sanatosi impreuna cu mamele lor sunt integrati foarte rapid in programe de dezvoltare neuropsihomotorie si socializare, la noi nu existau aceste oportunitati.

Tocmai din acest motiv promovam in Romania Baby Gym.

Baby Gym este un concept care propune programe de exercitii adecvate varstei copilului, cu scopul de a-l ajuta sa atinga mai devreme etapele de dezvoltare neuromotorie, cultivand in acelasi timp dragostea acestuia pentru miscare, si imbunatatindu-i abilitatile psihomotorii. Sedintele de Baby Gym se fac in grupuri de maxim 5 bebelusi impreuna cu insotitorii lor si sunt conduse de un kinetoterapeut cu experienta in domeniu. In functie de varsta copiilor se fac atat exercitii de gimnastica, se invata mamele tehnici de masaj, se canta si se joaca cu copiii. Toate aceste activitati fac parte dintr-un program binestabilit, program care are ca obiectiv dezvoltarea copiilor si socializarea atat a mamelor cat si a copiilor.

Beneficiile acestor programe de Baby Gym sunt multiple, vizand atat copiii, cat si mamicile. Printre ele amintim:

- atingerea mai rapida a etapelor de dezvoltare neuromotorie (sa stea in fundulet, sa mearga in patru labute, sa stea in picioare, etc.);
- adaptarea mai usoara la schimbarile de mediu familial, si la prezenta persoanelor noi, imbunatatindu-le posibilitatile de relationare;
- stimularea abilitatilor psihomotorii ale copilului;
- satisfacerea nevoilor sale de miscare, indiferent de varsta;
- posibilitatea depistarii eventualelor deviatii si deficiente ce pot sa apara de-a lungul perioadelor de crestere;
- furnizeaza mamei oportunitati de relationare cu alte mamici cu copii de varste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi, eliminand rutina zilnica, etc., si mai important este faptul ca ofera informatii referitoare la modalitatile de mobilizare si pozitionare a copilului pe care multe dintre ele nu le cunosc.

Pentru mai multe detalii accesati www.kinetobebe.ro

4 comentarii:

 1. E o treaba foarte buna,insa nu se practica decat in orase mari, din pacate.Pupici Ramo si o duminica frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 2. Este o idee extraordinara care este foarte bine pusa in practica iar rezultatul final este un copil bine dezvoltat, atat fizic cat si psihic. Te pup cu drag si iti doresc si eu o duminica de exceptie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte interesanta idee, auzisem ca se face asa ceva prin afara, bine ca exista si la noi; cand mai crestem mi-ar placea sa incercam:)

  RăspundețiȘtergere
 4. > Cristina - Si eu am fost foarte placut surprinsa cand i-am descoperit si ma bucur ca se intampla activitati de acest gen si la noi. Te pup cu drag.

  RăspundețiȘtergere