24 februarie 2011

Culinar pentru Bebe - Supa de dovlecei

Ingrediente:
-250 g dovlecei
-100 g morcovi
-50 g pastarnac
-30 g ceapa
-20 g unt sau ulei de masline
-10 g orez
-600 ml apa
-10 g faina
-50 g smantana
-40 g patrunjel

Mod de preparare:
Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este fiert, se strecoara supa. Se curata dovleceii si se taie in felii nu prea subtiri, ca sa nu se sfarame, apoi se pun in supa care clocoteste, o data cu orezul spalat. Se lasa sa mai fiarba 15 - 20 minute.
Se topeste untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, se amesteca cu faina si se fierbe cu cateva linguri de supa. Acest sos se rastoarna in supa care clocoteste, fierband totul inca 15 minute. La sfarsit, se adauga smantana si patrunjelul verde tocat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu