11 februarie 2011

Carti pentru copii si parinti

Zilele trecute am comandat cateva carti pentru copii de la Editura Litera si ieri am primit pachetul. Rasfoindu-le am ramas placut impresionata de calitatea informatiilor oferite, de imaginile frumos colorate si de tehnica interesanta si dinamica de invatare adoptata de autori. Marea majoritate a cartilor fac parte din colectia, intitulata sugestiv, "Copilul destept" si sunt manuale de capatai pentru buna educatie si formare a puilor nostri.


Activitati pentru copii mici 2-3 ani
Învăţăm jucându-ne! Cartea face parte din seria Dezvoltarea timpurie şi se adresează copiiilor între 2 şi 3 ani. Ea conţine teme atractive, jocuri utile pentru cei mici şi sfaturi ale unor pedagogi cu experienţă - cum să organizaţi activităţile şi ce cuvinte trebuie să înveţe copilul.

Corpul uman. O aventura incredibila povestita de Bobarnaci
Cum funcţionează incredibilul corp omenesc... Ce înfrânge ciupercile care mănâncă picioarele? Cum te anunţă creierul că ţi-e foame? Unde se află o baie acidă în interiorul corpului tău? Pregăteşte-te de o cursă zburdalnică şi clocotitoare prin corpul omenesc. Pagini pliante fantastice scot la iveală exact ceea ce se întâmplă în interiorul tău, explorând toate componentele importante şi modul în care funcţionează.
Este o expediţie întortocheată!

Primele lecţii 3-4 ani

Învăţăm jucându-ne! Cartea face parte din seria Dezvoltarea timpurie şi se adresează copiiilor între 3 – 4 ani. Ea conţine teme atractive, jocuri utile pentru cei mici şi sfaturi ale unor pedagogi cu experienţă - cum să organizaţi lecţiile şi cum să învăţaţi copilul să povestească cele citite sau auzite, să scrie şi să citească. Cărţile din această serie includ exerciţii de dezvoltare a atenţiei, memoriei şi imaginaţiei, culorile şi formele, primele noţiuni de matematică, noţiuni de logică, dezvoltarea vorbirii, citirea şi exersarea mâinii pentru scris pentru fiecare etapă prin care trece un preşcolar.

Roma antică

De ce mergeau oamenii în forum? De ce împăratul Adrian a construit un zid în Britania? Cine a lăsat o mărturie veridică asupra erupţiei vulcanice ce a distrus Pompeiul? Cine a fost zeul roman al caselor? Roma antică este o enciclopedie de referinţă pentru copii. Detaliată, cu ilustraţii bogate, fotografii relevante şi descrieri surpinzător de vii, antrenează şi încurajează cititorii să descopere o parte a acestei istorii fascinante. Fiecare pagină este creată pentru a stimula imaginaţia şi a satisface curiozitatea.

Dezvoltăm gândirea

Dacă doriţi să vă pregătiţi repede şi bine copilul pentru şcoală sau nu ştiţi cu ce să începeţi şi cum să procedaţi, atunci vă va ajuta colecţia Copilul destept - o colecţie pentru părinţi, bunici, educatoare şi preşcolari. Aceasta cuprinde sfaturi practice ale celor mai buni specialişti în pedagogie, procedee simple şi eficiente de învăţare, posibilitatea de testare individuală a copilului, precum şi răspunsuri clare la întrebări complicate.
Sloganul colecţiei este “Să creşti un copil deştept, e cât se poate de simplu!”
Dezvolăm gândirea cuprinde exerciţii pentru dezvoltarea gândirii celor mici, astfel că regăsim comparaţia, clasificarea, raţionamentele, deducţia şi gândirea spaţială.

Primele mele cuvinte

Această carte pe carton, cu ilustraţii jucăuşe şi foarte detaliate, îi va îndruma pe copii să facă primii paşi în lumea minunată a cunoaşterii alături de părinţi, bunici sau de educatoare. Albumul cuprinde imagini cu părţile corpului uman, familia, casa, electrocasnice, îmbrăcăminte şi încălţăminte, animale, păsări şi insecte, fructe şi legume, tehnică de calcul, transport, şcoala.


Daca v-am trezit interesul si doriti mai multe detalii despre cartile prezentate puteti intra pe site-ul editurii sau, mai usor, puteti da click pe banner-ul Litera din partea stanga a blog-ului.

5 comentarii:

 1. Am cumparat si eu "Activitati pentru copii mici 2-3 ani" si"Primele lectii 3-4 ani" si sunt intr-adevar grozave!

  RăspundețiȘtergere
 2. Faine cartile,educative si tot ce vrei.Pupici.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cei de la Litera sunt chiar jos in hol, la noi in cladirea de birouri, cred ca ma duc sa arunc si eu o privire la cartile astea, sa vad daca merita cumparate.

  RăspundețiȘtergere
 4. Fost, vazut, plecat cu altceva :-) Dar "Jocul cu degetelele" (din seria activitati pentru copii) a intrat pe lista de achizitii.

  RăspundețiȘtergere
 5. > Laura Frunza - Pare interesanta carticica aleasa de tine. Mi-a trezit interesul si am cautat-o si eu pe Google. Multumesc pentru sugestie si cred ca o voi trece si eu pe lista de achizitii :).

  RăspundețiȘtergere