13 ianuarie 2011

Supa de curcan cu galuste

Ingrediente:
- 150-200 g piept de curcan;
- un morcov;
- un cartof (mediu ca dimensiune);
- telina;
- un pastarnac;
- o ceapa;
- un buchetel de broccoli;
- un ardei verde;
- un galbenus de ou;
- o lingurita de unt;
- gris.

Mod de preparare:
Carnea de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se ia spuma atunci cand este cazul. Legumele se curata si se spala si ele, se toaca marunt (sau cum obisnuiti voi sa le folositi) si se pun si ele la fiert, insa separat de carne, intr-o alta cratita. Dupa ce carnea a fiert circa 30 de minute iar apa a ramas limpede, se scoate si se adauga peste legume. Eu adaug o lingurita de ulei de masline si le mai las la fiert impreuna circa 20-30 minute, maxim.
In acest timp pregatesc compozitia pentru galuste astfel: frec untul cu galbenusul si incorporez treptat grisul pana obtin o pasta omogena. Apoi cu o lingura uda iau si pun in supa si mai las cateva minute sa fiarba pana cand galustele se ridica la suprafata.

Pofta buna va doresc, atat puisorilor vostri cat si voua :)!

4 comentarii:

  1. Buna ziua, as dori sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link cu magazinul nostru. Avem o pagina speciala de parteneri. Ne puteti scrie pe adresa copiaza[at]marincristian.ro daca va intereseaza.
    [at]=@

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate!In ultima vreme am inceput sa gatesc destul de mult din curcan si e tare gustos.Pupici multi la copii frumosi(si mami e inclusa la copii,hi,hi..).

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare delicios! Si Bea mi-a recomandat curcanul, asa ca deindata ce ne trece...stiti voi...efectul advers...introducem si curcanelul in meniu. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. am incercat reteta si este tare buna!a papat bebelina tot!!!

    RăspundețiȘtergere