7 noiembrie 2010

Stiati ca... despre fructe si legume


Stiati ca... morcovul:

- consumat zilnic imbunatateste vederea, creste rezista organismului la infectii si diminueaza riscul aparitiei cancerului;
- regleaza cu succes tranzitul intestinal;
- contine vitamina A care ajuta la intarirea imunitatii;
- ajuta la obtinerea unui aspect sanatos al pielii;
- intretine sanatatea plamanilor si intestinelor;
- sustine cresterea celulelor din organism;
- este bogat in minerale (calciu, potasiu, cupru, magneziu, fier);
- are peste 85% apa in componenta lui;
- contine acid folic;
- ofera vitamine precum: A, B1, B6, C, D, E.


Stiati ca... portocala:

- consumata zilnic acopera necesarul de vitamina C al corpului;
- contine fibre;
- este bogata in minerale (potasiu, calciu, magneziu);
- are acid folic bun pentru dezvoltarea in conditii optime a creierului;
- consumand suc de portocale scadeti riscul formarii de pietre la rinichi.

Stiati ca... lamaia:

- nu provoaca aciditate gastrica;
- are multa vitamina C;
- ajuta la echilibrul alimentar datorita faptului ca in stare naturala este acompaniata si de alte substante care au valoare mare nutritiva (seleniu, fibre, vitamina P, acizi organici);
- poate fi folosita in orice mancare pentru ca are un aport caloric mic;
- are valoarea optima de utilizare a calciului in organism datorita prezentei vitaminei C si a acizilor organici care fac asimilarea mai usoara.

3 comentarii:

  1. Unele le stiam,altele,nu.De ex,nu stiam ca morcovul si portocala contin acid folic,si bine mi-ar fi prins informatia asta in timpul sarcinii,cand cautam surse se a.f.Mai exista un mit cu aciditatea gastrica produsa de lamaie.Eu personal sunt foarte mare amatoare de lamai,chiar si ciorbele le acresc cu lamai.
    Foarte interesant articolul!Multumim frumos!O duminica senina si calda!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. > Oana Dumitriu - Sunt sigura ca cele trei fructe si legume prezentate azi au mult mai multe beneficii insa pe masura ce le voi descoperi le notez si vi le spun. Si eu acresc ciorbitele tot cu lamaie :). Te pup cu mult drag si pe tine si piticii!

    RăspundețiȘtergere
  3. La fel ca voi,unele da,le stiam iar altele nu.Important este ca mai aflu si alte noutati,adica ciorba acrita cu lamaie.Eu am otet facut acasa,in fiecare an se face la mine si vreau sa va spun ca si muraturile tot cu el le pun si nu avem probleme cu "aciditatile",plus ca este natural ,fara conservanti,adica foarte bio.Puteti face si voi acasa.Daca doriti reteta,am sa postez intr-o zi.O duminica minunata sa aveti,cu muuulta dragoste.

    RăspundețiȘtergere