16 noiembrie 2010

Culinar pentru Mamici - Focaccia cu branza si rozmarin

Ingrediente:

- 25 g drojdie proaspata
- 350 ml apa calda
- 1 lingurita zahar
- sare (se adauga in aluat si se presara deasupra)
- 500 g faina
- 200 g branza
- rozmarin (de preferat proaspat, dar merge si uscat)
- putin ulei de masline

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga zaharul si se rastoarna peste faina. Se framinta pana se desprinde de vas. Se unge cu ulei de masline un vas in care se pune aluatul la dospit. Dupa aproximativ o ora se scoate pe masa tapata cu faina. Se intinde aluatul si se presara branza sfaramata. Se impacheteaza aluatul si se aseaza in tava unsa in prealabil cu ulei de masline. Se inteapa aluatul cu o scobitoare si se mai lasa aproximativ o jumatate de ora sa creasca. In gaurile facute cu scobitoarea se pune cate o picatura de ulei de masline apoi se presara pe aluat sare si rozmarin. Se introduce tava cu aluatul preparat in cuptorul incins la 170 de grade si se lasa la copt aproximativ 30-40 de minute pana se coace si capata o culoare aurie.

6 comentarii:

  1. Nu ma mai joc,mi-ai facut pofta dar nu are cine sa faca.Pot sa vin?Cioc,cioc.........Astept pana ma primesti.Te pup atunci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare!Musai trebuie sa incerc si eu. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. > Beatrice - Chiar te astept cu drag si ai usa deschisa oricand :).

    > Oana Dumitriu - Este usor de facut si e tare gustoasa. Pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata!!! Multumim pentru reteta, sa stii ca in weekend o incercam!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmmmmm...ce bine arata!Incercam si noi in week!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Va recomand sa incercati aceasta focaccia alaturi de un platou de mezeluri facute in casa. Va pup cu drag pe toate.

    RăspundețiȘtergere