2 octombrie 2010

Culinar pentru Mamici - Oua in stil Italian

Ingrediente:
-4 oua
-resturi de friptura (se pot pune si bucatele de peste si sunca)
-5 linguri svaiter ras (sau cascaval ras)
-50g unt
-2 linguri smantana
-patrunjel verde
-sare
-piper

Mod de preparare:
Resturile de carne de la friptura se curata de piele, grasime sau oase, se taie in bucatele mici si se amesteca cu putin patrunjel verde tocat in prealabil marunt, sare, piper si smantana. Se pun in recipiente (care rezista fiertului la abur) unse cu unt si presarate cu svaiter sau cascaval. Se umple o treime din recipient cu resturile de friptura si se adauga deasupra cate un ou proaspat (fara coaja). Se fierb la abur pana cand oul se intareste. Se rastoarna apoi continutul fiecarui recipient pe farfurii si se servesc fierbinti cu garnitura de legume sau sos de rosii.

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine.Cand ne inviti la masa?
    Acum te-am descoperit si-mi place.Cu siguranta te mai vizitam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Beatrice! Pai va invit cum sa nu. Facem schimb de experiente culinare :). Te mai astept cu drag pe blog sa mai povestim.

    RăspundețiȘtergere