18 august 2010

Rulada cu sunca si parmezan


Ingrediente
100 g unt
80 g faina
500 ml de lapte
5 oua
sunca
2 linguri smantana
parmezan.
Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de unt se pune la topit si se adauga faina, amestecand sa nu se faca cocoloase. Urmeaza laptele fierbinte si amestecam pana obtinem o mamaliga pripita; dam totul la racit. Dupa racire, adaugam - unul cate unul - galbenusurile, albusurile batute
spuma, batem bine compozitia; sa nu uitam de sare, dupa gust!
Se coace in tava tapetata, timp de douazeci de minute, iar dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop ud. Se presara cu sunca tocata, smantana, parmezan sau cascaval si se stropeste cu unt fierbinte. Rulam si asezam pe un platou, acoperim cu parmezan din belsug si dam la cuptor pentru maxim cinci minute.
Se ruleaza repede, se inveleste in folie, apoi in prosop si se lasa sa se patrunda. Se serveste calda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu