20 august 2010

Cerealele pentru bebelusi


Impreuna cu legumele si fructele, cerealele sunt primele alimente introduse in alimentatia sugarului cand se incepe diversificarea.

Marea majoritate a pediatrilor recomanda introducerea cerealelor treptat si sa se inceapa cu cele pe baza de orez. Cerealele din orez sunt usor de digerat si nu contin gluten.

E bine de stiut ca cerealele sunt alimente complexe ce redau organismului vitalitate si energie si, cel mai important, sunt furnizate de natura.


Fainoasele sunt bogate din punct de vedere nutritional si contin fier, proteine, fibre si vitamine necesare bebelusului. Este recomandat ca cerealele sa fie introduse incepand cu varsta de 6 luni in cazul copiilor hraniti la san si de la 4 luni pentru cei hraniti artificial.

Atentie cand folositi cereale cu miere, grau sau fructe pentru ca pot da alergii sugarilor sub 6 luni. Puteti folosi cerealele in lapte, iaurt sau in pireul de fructe. Dupa varsta de 1 an puteti sa ii dati puiului dvs. cereale integrale care sunt sub forma de fulgi si plac mai mult micutilor.

* Articolul de mai sus are caracter pur informativ. Va rog, sa il luati ca atare si sa cereti inca o opinie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu