12 august 2010

Bebe de la 2 la 3 luni


Sugarul si-a fixat un program de alimentatie si de somn. Doarme mai putin iar cand este treaz este atent la miscarile, vocile si fetele din jurul lui. Se bucura de compania mamei si ii comunica deja prin semne care este starea lui.
Pedaleaza mult si putem incepe sa ne jucam cu el. Dragostea si atentia vor fi rasplatite prin zambete.
Unii sugari mai primesc inca sase mese pe zi insa se poate trece si la varianta cu cinci mese oferite la 3 1/2 - 4 ore distanta. Cantitatea mancata este in medie 110-120 ml la o masa.
Sugarul primeste din lapte aportul necesar de vitamina A dar si grupul de vitamine B. Vitamina D i se administreaza cate doua picaturi pe zi ca si pana acum.
In privinta contactului social, sugarul rade zgomotos daca i se vorbeste. Intoarce capul spre persoana care i se adreseaza. Emite sunete care seamana cu v, f, s. Legatura insa cu mama lui este mai puternica deoarece atunci cand aceasta ii vorbeste sugarul raspunde cu un suras privind-o fix.
Bebelusul face progrese in folosirea ochilor si vede obiecte la distante de 30-40 cm. El cunoaste lumea din jur intai cu ochii.
Daca pana la aceasta varsta sugarul a dormit in camera cu mama ar fi indicat ca de la varsta de 3 luni acesta sa aiba camera lui. Aceasta camera trebuie sa fie in primul rand aerisita dar, evident, si curata si linistita. Niciodata sugarul nu trebuie sa doarma cu mama intr-un pat si va fac aceasta recomandare din experienta neplacuta si recenta a unei cazaturi. Oricat ai fi de grijulie nu poti fi in stare de veghe 24 din 24. La un moment dat oboseala isi va spune cuvantul si este de ajuns sa treci printr-o sperietura zdravana. Mai bine sa fi precaut decat sa iti para rau apoi. Perioada de somn a sugarului, din timpul noptii, continua sa se prelungeasca fie prin renuntarea lui la mesele de noapte, fie prin intarzierea orei de trezire dimineata.
O parte din sugari incep sa isi suga degetelul insa este considerat ceva normal in primul an de viata.
Culcat pe burta, ridica capul si pieptul la 45 de grade. Sustinut de subsuori controleaza capul mai mult de cateva secunde. Sugarului ii plac plimbarile cu caruciorul, suzeta si jucariile viu colorate care scot sunete sau se leagana.

* Articolul de mai sus are caracter pur informativ. Va rog, sa il luati ca atare si sa cereti inca o opinie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu