1 iulie 2010

Sarcina - Saptamanile 1 si 2

Dragele mele, va invit intr-o calatorie detaliata in jurul celor 40 de saptamani de sarcina. Prezentarea fiecarei saptamani va va oferi informatiile si sfaturile necesare despre bebelus, despre schimbarile din corpul vostru, despre simptomele pe care le veti putea resimti.

Bebelusul tau in saptamanile 1 si 2 de sarcina

Nu, nu este nici un bebe, nici macar un embrion, inca... Insa din saptamana a doua de sarcina, corpul tau lucreaza din greu pentru a se pregati de marele eveniment care paveaza drumul de venire a puiului tau: marele O - ovulatia. Uterul se mareste pregatindu-se pentru sosirea oului fertilizat, in vreme ce foliculii ovarieni se matureaza. Unul dintre acesti foliculi va elibera ovulul care va calatori prin trompele uterine in cautarea spermei ce-l va transforma intr-un pui de om in formare.

Corpul tau in saptamanile 1 si 2 de sarcina

Iti vine sa crezi sau nu, numaratoarea pana la data nasterii copilului tau incepe din saptamana 1 - desi ovulul si sperma nu s-au intalnit inca. Asa ca ce denumire poti da acestei prime saptamani cand tu, de fapt, nici nu esti insarcinata inca? Ia calendarul si noteaza: pentru ca este extrem de greu de a spune cu precizie ziua exacta cand ai ramas insarcinata, majoritatea ginecologilor folosesc ca punct de reper prima zi a ultimului tau ciclu menstrual (pe care il ai chiar acum). Esti nelamurita si confuza? Ei bine, exista o perioada de timp "tampon" cam cu doua saptamani inainte de a ramane efectiv insarcinata.

Simptome in saptamanile 1 si 2 de sarcina

Saptamana 1 de sarcina - Sangerare care dureaza de la 5 pana la 7 zile: Aceasta este ultima menstruatie pe care o ai, pentru o vreme de acum incolo. Ciclul menstrual se va opri atat pe perioada sarcinii cat si in perioada in care vei alapta.

Saptamana 2 de sarcina - Cresterea cantitatii de mucus cervical si schimbarea consistentei acestuia: Daca ti-ai observat cu atentie secretiile in perioada in care incercati sa concepeti un bebe, atunci stii bine ca acesta isi schimba consistenta de la o saptamana la alta. Acum mucusul cervical este gros si vascos iar pe masura ce te apropii de ziua conceptiei acesta va creste in volum.

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu