2 iulie 2010

Sarcina - Saptamana 3

Bebelusul tau in saptamana 3 de sarcina

Momentul la care ai visat a venit in sfarsit: conceptia a avut loc iar viitorul tau copil incepe miraculoasa lui transformare de la o simpla celula la un bebe baietel sau fetita. In aceasta saptamana, oul fertilizat - zigotul, se divide de mai multe ori pentru a ajunge in cele din urma o bila plina de celule microscopice, mai mica chiar decat punctul de la finalul acestei fraze. Pe masura ce se divide, blastocitul, asa se numeste acum (nu te ingrijora ii vei gasi tu un nume mai dragut in curand :), isi face loc prin trompele uterine pana in uter, in al carui perete se va implanta si va creste in urmatoarele noua luni.

Corpul tau in saptamana 3 de sarcina

Probabil ca habar nu vei avea despre calatoria micului ovul fertilizat pana sa ajunga in uter insa corpul tau deja incepe sa sufere primele modificari interioare. Incepi sa produci progesteron si estrogen, hormoni de sarcina, responsabili pentru o gama larga de schimbari ale corpului, atat interne cat si externe. De acum si inca cel putin in urmatoarele doua saptamani va fi ca si cum nimic nu s-a intamplat - cel putin la exterior.

Sfaturi pentru saptamana 3 de sarcina: Ovulatia si simtul acut al mirosului

Sunt mirosurile dintr-odata mai puternice decat le-ai simtit pana acum? Ar putea fi un semn ca esti la ovulatie. Specialistii nu pot spune cu exactitate de ce se intampla acest lucru, desi teoria zice ca acutizarea simturilor legate de miros face femeia care este la ovulatie sa fie mai sensibila la farmecele feromonilor eliberati de partenerul ei. Rezultatul? Esti mai iubareata ca oricand asa ca profita din plin de asta.

Simptome saptamana 3 de sarcina

Cresterea temperaturii bazale a corpului - Aceasta este la un nivel normal atunci cand esti inaintea perioadei de ovulatie si creste cu un grad cand ajungi la ovulatie. Acest lucru se intampla deoarece hormonul denumit estrogen, care scade temperatura bazala a corpului, domina prima parte a ciclului tau in timp ce un alt hormon, progesteronul, care creste temperatura bazala, pune stapanire pe corpul tau de indata ce ovulezi (pentru a pregati uterul de primirea ovulului fertilizat).

Mucus curat cu o consistenta albicioasa - Daca saptamana trecuta secretiile erau groase si vascoase, saptamana aceasta mucusul este foarte subtire, foarte elastic si, de retinut, curat (sau albicios). Acestea sunt conditiile perfecte pentru calatoria spermatozoizilor spre ovul.

Posibile dureri in partea de jos a abdomenului - Cam una din patru femei resimte junghiuri sau o serie de crampe in zona de jos a burtii (de obicei, doar intr-o singura parte, aceea in care ovuleaza).

Cititi si alte articole similare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu