6 mai 2011

Asteptand un bebe

Atunci cand doi oameni isi doresc un copil ei trebuie sa planuiasca totul din timp. Nu spun ca surprizele nu sunt binevenite si nu ne bucura poate si mai mult decat ceva asteptat. Insa sustin ca e bine sa iei in calcul tot: stare de sanatate, stare sufleteasca, stare materiala, etc.

E foarte bine sa te informezi inainte, sa discuti cu prietenii care au deja copii sau chiar cu parintii. Sa ii intrebi cum le este, cum s-au descurcat si prin ce experiente au trecut.
Daca te hotarasti sa aduci pe lume un pui de om ii esti datoare sa ii creezi cele mai optime conditii si sa ii oferi cele mai bune sanse pentru o dezvoltare psihica si corporala cat mai buna.

Copilul este indreptatit sa primeasca toata dragostea noastra neconditionat si asigurarea ca va fi ingrijit de ambii parinti. Cadrul familial joaca un rol important in aceasta poveste. E mediul in care bebe se dezvolta. De aceea armonia, dragostea si intelegerea ar trebui sa va fie emanate prin toti porii. Stiu ca nu e tot timpul asa. Stiu ca oricat ati incerca, o mica cearta sa va scoata din rutina tot apare. Insa totul trebuie facut fara cu puiul de om sa simta.

Modul de viata este important pentru buna desfasurare a sarcinii si pentru nasterea unui copil sanatos. Examenele medicale periodice si alimentatia sanatoasa sunt un start nemaipomenit. Alcoolul si nicotina nu trebuie sa mai faca parte din ritualul tau zilnic desi poate pana acum nu puteai rezista fara ele. La viitoarele mamici care sunt fumatoare impatimite trebuie sa existe dorinta si acceptarea de a se rezuma la cel mult 5 tigari / zi. Asta daca nu se pot abtine, cum ar fi ideal.

Nicolae Iorga spunea foarte frumos: "Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu